World Music Festival στην Τεχνόπολη

Η Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων για 2η συνεχή χρονιά διοργανώνει το Athens World Music Festival από τις 15 ως και τις 19 Ιουλίου.

Φέτος, με τον ιδιαίτερο θεματικό τίτλο "P.I.I.G.S." παρουσιάζουν τον εξαιρετικό μουσικό πλούτο των 5 ευρωπαϊκών χωρών που στιγματίστηκαν τα τελευταία χρόνια για το δημοσιονομικό τους χρέος (Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία).

Τα "P.I.I.G.S." θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν πως ο πολιτισμός και η μουσική τους είναι ένας σημαντικός πυλώνας τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της παγκόσμιας μουσικής και πολιτιστικής παράδοσης.

Οι φετινές συμμετοχές: Πορτογαλία (Andre Maia Band, Cristina Branco), Ιταλία (Encardia, Nueva Compania di Canto Popolare), Ιρλανδία (Realta, Altan), Ελλάδα (Κρίστη Στασινοπούλου & Στάθης Καλυβιώτης "Greekadelia", Μαριώ ), Ισπανία (Xarnege, Lenacay).

Δευτέρα 15 Ιουλίου - Πορτογαλία

Andre Maia Band
Η Andre Maia Band διασκευάζει και παίζει Fados και Μουσικές από την Πορτογαλία.

Cristina Branco

Η φωνή της Christina Branco είναι ταξιδιάρικη. Μόλις αισθανθεί «επανάπαυση», «βάζει πλώρη για άλλα λιμάνια», για να βρει «νέο δέρμα» και λέγοντας νέο δέρμα εννοώ νέους μουσικούς δρόμους, νέες μουσικές έννοιες, νέες προκλήσεις.

Τρίτη 16 Ιουλίου - Ιταλία

Encardia

Οι encardia, η ιδιότυπη και απόλυτα ελκυστική αυτή μουσική κολεκτίβα, αποτελούν την εποχή αυτή ένα από τα πλέον προβεβλημένα και καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς Ελληνικά σχήματα της world μουσικής.

Nueva Compania di Canto Popolare

Η "Nuova Compagnia di Canto Popolare" δημιουργήθηκε το 1970 με σκοπό την προώθηση των παραδόσεων της περιφέρειας της Καμπανίας (περιοχή στη Νότιο Ιταλία με πρωτεύουσα τη Νάπολη).

Τετάρτη 17 Ιουλίου - Ιρλανδία

Realta

Οι Réalta έχουν μια ζωντανή, ενθουσιώδη αλλά και σεβάσμια προσέγγιση στην παραδοσιακή Ιρλαδική μουσική.

Altan

Το παραδοσιακό φολκ συγκρότημα Altan είναι από τους πρωταγωνιστές της αναζωογόνησης της Ιρλανδικής μουσικής στη χώρα τους και στο εξωτερικό.

Πέμπτη 18 Ιουλίου - Ελλάδα

Κρίστη Στασινοπούλου & Στάθης Καλυβιώτης "Greekadelia"

Κρίστη Στασινοπούλου: φωνή, μπεντίρ, ινδικό αρμόνιο
Στάθης Καλυβιώτης: λαούτο, live looping, ηλεκτρονικά, φωνητικά

Η Κρίστη Στασινοπούλου είναι τραγουδίστρια, στιχουργός-τραγουδοποιός που εδώ και πολλά χρόνια ακολουθεί μια δική της, ανεξάρτητη πορεία στο χώρο της ελληνικής μουσικής και του τραγουδιού. Ο Στάθης είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής, πολυ-οργανοπαίκτης.

Μαριώ

Μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Παρασκευή 19 Ιουλίου - Ισπανία

Xarnege

Η λέξη Xarnege, ή Sharnègo προέρχεται από τη γασκωνική διάλεκτο και αναφέρεται στα χωριά που βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ της γαλλικής επαρχίας της Γασκωνίας και της χώρας των Βάσκων και όπου οι κάτοικοι ομιλούν και Βάσκικα και Γασκωνικά. Το μουσικό σχήμα των Xarnege συνδυάζει πολλά στοιχεία που είναι κοινά και στις δύο κουλτούρες.

Lenacay

Οι Lenacay παρουσιάζουν το RYMA, το πρώτο τους άλμπουμ και την αφετηρία αυτής της περιπέτειας. Ένας δίσκος που αποτελεί ένα μουσικό ταξίδι χωρίς όρια, από τις ρίζες του φλαμένγκο σε ανεξερεύνητους ορίζοντες.