Ήταν όλοι τους εκεί: Ariana Grande και Drake σάρωσαν στα AMA

Τζάστιν Μπίμπερ, Ριάνα, Στινγκ, Σελένα Γκόμεζ, Lady Gaga, The Weeknd και Τζον Λέτζεντ ήταν ανάμεσα στους δεκάδες σταρ που εμφανίστηκαν στη σκηνή.

Η ετήσια τελετή απονομής των Αμερικανικών Μουσικών βραβείων πραγματοποιήθηκε χθες στο Microsoft Theater του Λος Άντζελες, με πλήθος αστέρων να ερμηνεύουν στη σκηνή μεγάλες επιτυχίες τους. 

Ο καναδός ράπερ Drake κέρδισε τα πρώτα του American Music Awards - του καλύτερου rap/hip-hop καλλιτέχνη, τραγουδιού και άλμπουμ για το "Views" - ενώ η 23χρονη ποπ-σταρ Ariana Grande αναδείχθηκε καλλιτέχνης της χρονιάς, επικρατώντας των Τζάστιν Μπίμπερ, Ριάνα και Σελένα Γκόμεζ.   

- Η Gomez κέρδισε το βραβείο καλύτερης ποπ/ροκ γυναίκας καλλιτέχνη.

- O Zayn Malik, πρώην μέλος των One Direction, ο οποίος αποχώρησε από το βρετανικό συγκρότημα πέρυσι για να ακολουθήσει σόλο καριέρα, επικράτησε του 18χρονου Καναδού Σον Μέντες λαμβάνοντας το βραβείο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη.

 - Ο Στινγκ ερμήνευσε μια μίξη των επιτυχιών του και έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συμβολή του στη μουσική βιομηχανία.

 - Ο Μπίμπερ ερμήνευσε το "Never Give up" μέσω δορυφορικής σύνδεσης από συναυλία στην Ιταλία και κέρδισε τα βραβεία του καλύτερου ποπ/ροκ άνδρα καλλιτέχνη, καλύτερου άλμπουμ, τραγουδιού και βίντεο.

Lady Gaga, Kendrick Lamar, Nicki Minaj, The Weeknd, Niall Horan, James Bay και John Legend ήταν ανάμεσα στους δεκάδες σταρ που εμφανίστηκαν στη σκηνή.

Πάντως, δεν έλειψε και η αιχμηρή  ανοικτή αναφορά στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου από το πανκ συγκρότημα Green Day, που έβαλε στο στόχαστρό του τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

"Όχι Τραμπ! Όχι Κου Κλουξ Κλαν! Όχι φασισμός στις ΗΠΑ", τραγούδησαν στη σκηνή οι Green Day, ερμηνεύοντας το κομμάτι τους "Bang Bang" που καταγγέλλει τη βία των όπλων, παραφράζοντας μερικούς από τους στίχους.