Against all odds: Ο Φιλ Κόλινς επιστρέφει στη μουσική!

Θα επανακυκλοφηρήσει όλα τα σόλο άλμπουμ του, μαζί με ανέκδοτο υλικό ενώ ετοιμάζεται για την πρώτη του συναυλία, 6 χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση.

Τις  δεκαετίες του ’80 και του ’90 ο Φιλ Κόλινς ήταν από τους πιο διάσημους τραγουδιστές. Ποιος δεν ξέρει τις κλασσικές πια μπαλάντες του Against all odds,  In the Air Tonight, Another day in paradise και ποιος δεν έχει χορέψει με τις επιτυχίες των Gennesis, όσο ήταν όσο ντράμερ και τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος; Έτσι, όταν ανακοίνωσε το 2011 ότι θα εγκαταλείψει τη μουσική, εκατομμύρια θαυμαστές του απογοητεύθηκαν βαθιά. 

Όμως, ο δημοφιλής τραγουδιστής, που είναι σήμερα 65 ετών, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στη μουσική σκηνή, κατόπιν προτροπής της κόρης του. 

«Η μεγαλύτερη κόρη μου, η Τζόλι μου είπε, όταν αποσύρθηκα: Είναι επικίνδυνο να σταματήσεις να κάνεις αυτό που κάνεις, γιατί αυτό είσαι. Όφειλα στον εαυτό μου αυτό το διάλειμμα. Ήθελα επίσης να μεγαλώσω τα δύο μου αγόρια, που ήταν πολύ μικρά τότε. Τώρα είναι 14 και 11, αλλά γι’ αυτό αποσύρθηκα. Ήθελα να είμαι πατέρας για πρώτη φορά, ένας κανονικός πατέρας» επισήμανε ο Κόλινς.

Έτσι, σύντομα θα επανακυκλοφορήσουν και τα οκτώ σόλο άλμπουμ του, που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’80 και του ’90 (η τελευταία δισκογραφική του δουλειά με δικά του τραγούδια ήταν το 2002, το «Testify»), προσθέτοντας και ανέκδοτο υλικό. Παράλληλα ετοιμάζεται για την πρώτη του συναυλία, 6 χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση.

«Η νέα μουσική που γράφω, δεν ξέρω πως θα είναι. Έχω ένα τραγούδι που έχω γράψει πριν από λίγο καιρό, όταν χωρίσαμε με τη γυναίκα μου Οριάν. Καταλαβαίνετε τι είδους τραγούδι είναι: αργό, βαρετό. Έχω πολλές ιδέες. Ίσως βάλω μουσική στους στίχους που έγραψα. Συνήθως όμως ξεκινώ να δουλεύω πάνω σε στίχους που δεν έχω ολοκληρώσει και προσπαθώ να βγάλω κάτι. Πιάνεις έτσι ξανά το ρυθμό».

Ο Φιλ Κόλινς θεωρείται ότι είναι ένας από τους πιο πετυχημένους εμπορικά μουσικούς, καθώς έχει πουλήσει περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους. Φέτος μάλιστα αναμένεται να δημοσιεύσει και την αυτοβιογραφία του.