Η συναυλία “Η Ζάκυνθός μου” στις 9 Ιανουαρίου στο Πολεμικό Μουσείο

Μία ξεχωριστή συναυλία με τίτλο «Η Ζάκυνθός μου», αφιερωμένη αποκλειστικά στο μοσχονήσι του Ιονίου, την Υλήεσσα του Ομήρου, ή τη Φλωρεντία της Ανατολής κατά τον Διονύσιο Ρώμα και Ντίνο Κονόμο, θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, στις 20:15, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στη Ζάκυνθο, μέσα από στίχους παλαιότερων και σύγχρονων Ζακυνθινών ποιητών, αλλά και μέσα από τις μελωδίες του Γιάννη Παντάκη, που μας ξυπνούν νοσταλγικές επτανησιακές μελωδίες και αγαπημένες θύμησες.

Το μουσικό έργο «Η Ζάκυνθός μου», σημαντικό μέρος του οποίου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά δημόσια, με μεγάλη επιτυχία, τον περασμένο Μάιο στο θέατρο του Σαρακινάδου στη Ζάκυνθο, παρουσιάζεται στην Αθήνα εμπλουτισμένο με νέα ανέκδοτα τραγούδια.

Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Ανδριάνα Λυκούρεση, ο Βασίλης Χριστοδουλόπουλος και ο ίδιος ο συνθέτης. Την ορχήστρα πλαισιώνουν: Μαντολίνο 1: Χαράλαμπος Πλατυπόδης. Μαντολίνο 2: Γιώργος Σούλης, Σπύρος Γιακουμέλος. Βιολί: Loli Elezi. Κιθάρα: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος (ακουστική), Δημήτρης Πελεκάνος (κλασσική). Κοντραμπάσσο: Vaghinac Galoyan.