Στο Gazarte ο Idan Raichel! Μια γιορτή “Μεσογειακής Ψυχής”

Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ο παγκοσμίως γνωστός Ισραηλινός μουσικός Idan Raichel θα βρεθεί στην Αθήνα για πρώτη φορά για να δώσει μια μοναδική συναυλία με τους Γιάννη Κότσιρα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Gazarte, σε «Μια Γιορτή της Μεσογειακής Ψυχής.»

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το Idan Raichel Project, μια ξεχωριστή μείξη ηλεκτρονικής, αραβικής και αιθιοπικής μουσικής με παραδοσιακά εβραϊκά κείμενα το οποίο ενώνει διαφορετικές γλώσσες κουλτούρες και μουσικές παραδόσεις.

Παραγωγός, συνθέτης και κιμπορντίστας, ο Idan Raichel έχει γίνει ένα παγκόσμιο σύμβολο που άλλαξε το πρόσωπο της ισραηλινής ποπ μουσικής.

Το τελευταίο του άλμπουμ, Quarter To Six, κέρδισε διεθνή αναγνώριση για το βάθος και τη πολυσυλλεκτικότητά του.

Ο Idan Raichel έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 95 διάσημους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικανίδας ντίβας της neo-soul India Arie, της Alicia Keys της Mayra Andrade από το Πράσινο Ακρωτήριο, της Marta Gomez από την Κολομβία, της Ana Moura από την Πορτογαλία, του Γερμανού κόντρα-τενόρου Andreas Scholl, του Vieux Farka Touré από το Μάλι και πολλούς άλλους.

Η παράσταση του Idan Raichel στην Ελλάδα γίνεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια των πλήρων διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ – Ελλάδος.