Ο σαξοφωνίστας Μαχάνταππα για μια μοναδική τζαζ βραδιά στη Στέγη

Ο 44χρονος σαξοφωνίστας Ρούντρες Μαχάνταππα, που λατρεύει να «πειράζει» τον θρύλο της παγκόσμιας τζαζ σκηνής Τσάρλι Πάρκερ, θα βρεθεί για μια μοναδική τζαζ βραδιά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση στις 6 Νοεμβρίου.

Ο Ρούντρες Μαχάνταππα έχει αναδειχθεί τρεις φορές Σαξοφωνίστας της Χρονιάς από τον Jazz Journalists Association, έχει κερδίσει το έγκριτο αμερικανικό βραβείο Doris Duke Performing Artist Award για την αφοσίωσή του στην τζαζ, έχει λάβει υποτροφία για έρευνα από το ονομαστό Ίδρυμα Guggenheim, ενώ του έχουν ανατεθεί δεκάδες παραγγελίες συνθέσεων.

Εξερευνά τη νοτιοϊνδική μουσική παράδοση των καταβολών του, καθώς είναι παιδί Ινδών μεταναστών στις ΗΠΑ, την οποία μεταφράζει σε δικό του λεξιλόγιο, ανακαλύπτοντας πολυπολιτισμικά υβρίδια με τα οποία προσεγγίζει τη σύγχρονη τζαζ.

Ωστόσο, η μεγάλη εμμονή του είναι ο σαξοφωνίστας-θρύλος της παγκόσμιας τζαζ σκηνής, Τσάρλι Πάρκερ. Η γνωριμία του με το έργο του ξεκίνησε όταν ένας δάσκαλος μουσικής του χάρισε το βινύλιο Archetypes. Παρά το παρκερικό DNA του, o Μαχάνταππα δεν κρατάει τίποτα από τα πρωτότυπα του Πάρκερ, ίσως μόνο κάποιες συγχορδίες που κοντράρονται με άλλη μελωδία, ίσως ένα γνωστό μοτίβο αλλά με διαφορετικές νότες. Το αποτέλεσμα είναι κλασική μουσική με σύγχρονο σκεπτικό σε ρυθμό, μελωδία και αρμονία.

Info:
6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, Κεντρική Σκηνή
Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 10 – 15 – 18 – 28 € | Μειωμένο ή Μικρή παρέα (5-9 άτομα): 8 – 11 – 14 – 22€
Μεγάλη παρέα (10+ άτομα): 6 – 9 – 12 – 20€ ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5€ Συνοδός ΑΜΕΑ: 10€
Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800
Συγγρού 107

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υπερασπίζεται πάντα την απεριόριστη πρόσβαση όλων μας στον πολιτισμό.

Το 2015-2016:
- προσφέρει περισσότερες θέσεις των 7 ευρώ στη ζώνη της ΤετARTης
- εξασφαλίζει περισσότερες θέσεις ανέργων
- παρέχει μειωμένα εισιτήρια σε όλες τις ζώνες
- απορροφά την αύξηση του ΦΠΑ που επιβλήθηκε στις μουσικές σκηνές
- εγκαινιάζει ΝΕΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ για παρέες στη Στέγη: μικρές παρέες από 5 έως 9 άτομα και μεγάλες παρέες από 10 άτομα και πάνω, με μεγάλες εκπτώσεις.

http://www.sgt.gr/gre/SPG1392/