Ο Χατζηγιάννης αφιερώνει στους Θεσσαλονικείς το τραγούδι “Δε φεύγω”

Η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη αρχίζει απόψε στις 21.30 στο συναυλιακό χώρο της ΔΕΘ και είναι ανοιχτή σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Ήταν ένα παιδί που ακολουθούσε πάντα τους κανόνες και ό,τι του έλεγαν. Μεγαλώνοντας όμως κατάλαβε πως για να πετύχει κανείς τα όνειρά του πρέπει να πάει κόντρα στο ρεύμα, να μη διστάσει να αμφισβητήσει και να επιλέξει το προσωπικό του μονοπάτι. Αγαπά τη Θεσσαλονίκη επειδή «είναι μια πόλη που σέβεται και αγκαλιάζει τους ξένους» και απόψε βρίσκεται για άλλη μια φορά κοντά της.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης τραγουδάει στο κλείσιμο της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ FM εξηγώντας, μεταξύ άλλων, γιατί πρέπει καμιά φορά να κάνουμε τα πράγματα «ανάποδα».

«Θα φτιάξω κόσμο δικό μου και μέσα θα ζω, όλα ανάποδα θα 'ναι εδώ...» λέει το τραγούδι με τον τίτλο «ανάποδα». Αν και τους στίχους δεν τους έγραψε ο ίδιος αλλά η Ελεάνα Βραχάλη, τον εκφράζει πολύ, όπως παραδέχεται.

«Ήμουν ένα παιδί που ακολουθούσε πάντα την πεπατημένη, τους κανονισμούς και ό,τι του έλεγαν και νομίζω ότι μες το χρόνο αντιλήφθηκα πως για να πετύχεις τα πράγματα πρέπει να πας κόντρα στο ρεύμα» αναφέρει ο κ. Χατζηγιάννης και συνεχίζει: «Το τραγούδι αυτό νομίζω είναι ένα αφήγημα -δεν το έγραψα βέβαια εγώ- αλλά πιστεύω ότι είναι μια αναφορά στους νεότερους από εμάς».

«Όταν πας κόντρα σε ο,τι σου λένε και ανακαλύπτεις το δικό σου προσωπικό δρόμο, ίσως πετυχαίνεις περισσότερα πράγματα. Με την έννοια του να μην πιστεύεις όσα σου λένε, να ανακαλύπτεις τη δική σου πορεία, το δικό σου μονοπάτι, το δικό σου όνειρο κι εκεί θα βρεις τι πραγματικά αξίζει», σημειώνει.

Με τη Θεσσαλονίκη τον συνδέουν ιδιαίτεροι δεσμοί καθώς έχει πολλούς και παλιούς φίλους που ζουν εδώ. Είναι όμως και η πόλη που τον στήριξε όσο καμιά άλλη στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα», όπως επισημαίνει.

«Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης με στήριξε στα πρώτα μου βήματα τα πιο σημαντικά, τα πιο δύσκολα και τα πιο απαιτητικά. Είναι μια πόλη που από μόνη της σέβεται, εκτιμάει και αγκαλιάζει τους ξένους και για κάποιο λόγο αδιευκρίνιστο, αδιόρατο και μυστήριο μου θυμίζει πολύ την πατρίδα μου, την Κύπρο. Γι' αυτό είναι στην καρδιά μου με έναν ιδιαίτερο τρόπο και χαρακτήρα» αναφέρει ο κ. Χατζηγιάννης.

Αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή και χαρά που θα κλείσει εκείνος -με τη συναυλία του- την 80η επετειακή διοργάνωση. Μαζί του θα είναι και η Γεωργία Ταγάκη, η οποία συνδυάζει την κριτική μουσική παράδοση με τη σύγχρονη μουσική.

Αφιερώνει στους Θεσσαλονικείς το τραγούδι «Δε φεύγω» και πραγματικά δε φεύγει, όπως λέει, από τη σκηνή, αν δεν το ερμηνεύσει, μαζί με το «Βυθό» και το «Πάρτυ», που το κοινό της πόλης αγαπά ιδιαίτερα.

Η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη αρχίζει απόψε στις 21.30 στο συναυλιακό χώρο της ΔΕΘ και είναι ανοιχτή σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.