Με την ελληνική σημαία στο Rockwave ο Μάνου Τσάο (video)

Με την ελληνική σημαία, στην οποία είχε γράψει με κόκκινο μαρκαδόρο: «Ελευθερία. Όχι στον Φόβο» ανέβηκε στην σκηνή του Rockwave Festival ο διάσημος καλλιτέχνης Μάνου Τσάο (Manu Chao), ξεσηκώνοντας τους 30 χιλιάδες θαυμαστές του. 

Ο Μάνου άνοιξε την συναυλία του στα ελληνικά με το «Καλησπέρα Αθήνα» ενώ στο κλείσιμο της συναυλίας χαιρέτησε του θαυμαστές του λέγοντας «Σε ευχαριστώ Ελλάδα για το κουράγιο που δείχνεις». 

Ο Μάνου Τσάο παραμένει ατίθασος και εμπνέεται ακόμα από ιστορίες που του διηγούνται σε διάφορα μέρη της γης, φοράει μπλουζάκια με συνθήματα και σημαίες, καπέλα με επαναστατικά σύμβολα, είναι δημιουργικός, παθιασμένος και, αν μη τι άλλο, αφοσιωμένος στον αγώνα, τον μουσικό και όποιον άλλον τύχει. 

Με την Ελλάδα τον συνδέουν ωραίες στιγμές, αφού πάντα στις συναυλίες του καταφέρνει να γεμίζει τους χώρους και να ξεσηκώνει το κοινό με τις μουσικές του, αλλά και με τις ιδέες του. Μάλιστα, κατά την προεκλογική περίοδο του δημοψηφίσματος ο Μάνου Τσάο πήρε θέση υπέρ του «όχι» ανεβάζοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook ένα βίντεο που τραγουδούσε με ένα γιουκαλίλι που έγραφε πάνω «ΟΧΙ» για την ελευθερία και την Ελλάδα.