Στο Rock and Roll Hall of Fame Green Day, Lou Reed και Joan Jett

Τα ονόματα των νέων... εισακτέων στο Rock and Roll Hall of Fame ανακοινώθηκαν σήμερα, και σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Lou Reed, οι Green Day και η Joan Jett.

Συγκεκριμένα, οι έξι καλλιτέχνες και συγκροτήματα που θα ενταχθούν επίσημα στο Hall of Fame τον Απρίλιο του 2015 είναι οι Green Day, Bill Withers, Stevie Ray Vaughan and Double Trouble, Lou Reed, Joan Jett and the Blackhearts και Paul Butterfield Blues Band.

Στη λίστα των 15 υποψηφίων προς ένταξη στο Rock and Roll Hall of Fame βρίσκονταν επίσης ονόματα όπως αυτά του Sting, των The Smiths και των Nine Inch Nails, που όμως θα μείνουν... στην αναμονή για έναν τουλάχιστον χρόνο ακόμα.

Το  Rock and Roll Hall of Fame θα τιμήσει ακόμα τον ντράμερ των Beatles, Ringo Starr (ο οποίος εντάχθηκε στο Hall of Fame το 1988 ως μέλος των Beatles), για τη συνολική προσφορά του, αλλά και το R&B σχήμα The “5” Royales για την επιρροή που άσκησε στο συγκεκριμένο μουσικό είδος, καθώς και στη soul μουσική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους Green Day αυτή ήταν η πρώτη φορά που θα είχαν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο Hall of Fame, καθώς για να είναι υποψήφιος ένας καλλιτέχνης θα πρέπει να έχει κυκλοφορήσει ένα άλμπουμ τουλάχιστον 25 χρόνια πριν, και οι Green Day κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ τον Απρίλιο του 1989.