Κύκλος Μπραμς σε Αθήνα και Πειραιά

Στον κορυφαίο εκπρόσωπο κατά τον 19ο αιώνα της μείζονος γερμανικής συμφωνικής παράδοσης είναι αφιερωμένος ο φετινός θεματικός Κύκλος Μπραμς της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, ο οποίος αποτελεί τη φυσική συνέχεια των πρόσφατων αφιερωμάτων της Ορχήστρας στον Μότσαρτ και τον Μπετόβεν.

Η εναρκτήρια συναυλία του Κύκλου, την Παρασκευή 4 Απριλίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, περιλαμβάνει το έργο χάρη στο οποίο ο Γιοχάνες Μπραμς καταχωρίστηκε στους μεγάλους Γερμανούς Συμφωνιστές, την Πρώτη του Συμφωνία δηλαδή, καθώς και την Ακαδημαϊκή Εισαγωγή και το Διπλό κοντσέρτο για βιολί και βιολοντσέλο. Πραγματοποιείται υπό την μουσική διεύθυνση του διάσημου Ρώσου, μόνιμου αρχιμουσικού στην Φιλαρμονική της Αγίας Πετρούπολης, Νικολάι Αλεξέγιεφ, με σολίστ τον Ελληνοϊάπωνα βιολονίστα Νώε Παστιάδη Ινούι και τον Φινλανδό βιολοντσελίστα Μάρτι Ρούσι.

Η συναυλία επαναλαμβάνεται την επομένη ημέρα (Σάββατο 5 Απριλίου στις 18.00) στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ "Συμφωνία" Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού.

Εισιτήρια: Από 10 ευρώ