Madredeus : Η μουσική από την Πορτογαλία συναντά τα σύγχρονα ακούσματα

Δυναμική επιστροφή των Madredeus με καινούργια σύνθεση και με στόχο να μας ταξιδέψουν σε μια μουσική διαδρομή 25 χρόνων, από το ξεκίνημα της λαμπρής τους καριέρας μέχρι σήμερα.

Πάνω από 3 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων σε όλο τον κόσμο, χιλιάδες ακροατών που κατακλύζουν τους χώρους συναυλιών, πολυάριθμα βραβεία: Τι είναι αυτό που κάνει τόσο δημοφιλείς τους Madredeus; Ίσως ότι ο ξεχωριστός ήχος τους –πάντρεμα της παραδοσιακής πορτογαλέζικης μουσικής με σύγχρονα ακούσματα– δημιουργεί μοναδικές συγκινήσεις και μένει ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη και την καρδιά. Όλοι θυμόμαστε την υπέροχη μουσική τους στην ταινία του Βιμ Βέντερς “Lisbon Story”, και όχι μόνο.

Ο Pedro Ayres Magalhaes (κιθάρα) ανανέωσε το σύνολο με καινούργια μέλη: η νέα σύνθεση περιλαμβάνει, εκτός από τον Carlos Maria Trindade που παίζει πολλά χρόνια keyboards στο συγκρότημα, τους Jorge Varrecoso, António Figueiredo (βιολί), Luís Clode (βιολοντσέλο) και μια καινούργια καταπληκτική φωνή, αυτήν της Beatriz Nunes. Τα έγχορδα αλλά και η Beatriz Nunes προέρχονται από το χώρο της κλασικής μουσικής, και είναι έτσι ικανοί να ανταποκρίνονται στις υψηλές προδιαγραφές που θέτει ο επικεφαλής του συνόλου.

Η συναυλία είναι προγραμματισμένη για τις 10 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εισιτήρια: Από 14 ευρώ