Κυκλοφόρησε το soundtrack της ταινίας “Μικρά Αγγλία”

Ο Παντελής Βούλγαρης επιστρέφει με τη “Μικρά Αγγλία”, σε σενάριο της Ιωάννας Καρυστιάνη στο ναυτονήσι του και κρατάει το τιμόνι μιας μεγάλης κινηματογραφικής περιπέτειας.

Ο χρόνος γυρίζει στις δεκαετίες του ‘30 και ‘40. Ηθοποιοί, μουσικοί, τεχνικοί, εθελοντές ανεβοκατεβαίνουν στα υπέροχα στενά καλντερίμια της Άνδρου και ξαναζούν τις ζωές των ξεχωριστών αυτών ανθρώπων, τις ζωές που ορίζονταν από τη μακρά απουσία των ανδρών στα ποντοπόρα βαπόρια, τη μοναξιά των γυναικών στο νησί, τις αυστηρές κοινωνικές επιταγές της εποχής.

Ανάμεσα σε μια φορτισμένη συναισθηματικά παρέα που παραδίνεται παθιασμένα στις οδηγίες του σκηνοθέτη, ένα νεότατο κορίτσι η Κατερίνα Πολέμη, συνθέτης, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πάνω απ’ όλα Ανδριώτισα, συμμετέχει ενεργά, οραματίζεται, συνθέτει, τραγουδάει τη μουσική της ταινίας.

Ακούγοντας τα γοητευτικά μουσικά θέματα και τα τραγούδια νοιώθεις σαν το κορίτσι αυτό να έζησε τότε, να αποτύπωσε στη καρδιά και το μυαλό την ατμόσφαιρα εκείνης της καθημερινότητας και γυρίζει σήμερα σε μια νέα ζωή να μας τη χαρίσει.

Μουσική αλλά και τραγούδι, με το άρωμα αλλά και την ιδιαιτερότητα αυτής της μικρής και ηρωικής κοινωνίας, σε οδηγούν όλο και πιο βαθειά στην υπέροχη μυθοπλασία, χορωδίες ντόπιες και η Φιλαρμονική του νησιού προσφέρουν απλόχερα την αλήθεια τους, και εκφράζουν το σεβασμό τους στη παράδοση.

Τέλος ελπίδα και αισιοδοξία αναβλύζει στα πρόσωπα όλων όσων έχουν τη τύχη να αφουγκράζονται τη νέα γενιά που συνεχίζει με ταλέντο, ήθος και συνέπεια την ελληνική ιστορία, όταν ακούς τη μουσική ενός τόσο νέου ανθρώπου να διεισδύει καίρια στις εικόνες και τα νοήματα, όταν οι προσδοκίες και τα όνειρα πραγματοποιούνται με τον πιο ευτυχή τρόπο.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά τα πάντα για την ταινία “Μικρά Αγγλία”.