Ο τραγουδιστής των AC/DC κινδυνεύει να μείνει κουφός

Το συγκρότημα ανέβαλε περιοδεία με 10 συναυλίες

Να μείνει κουφός κινδυνεύει ο Μπράιαν Τζόνσον, ο τραγουδιστής του θρυλικού hard rock συγκροτήματος AC/DC.

Το συγκρότημα αναγκάστηκε να αναβάλλει για την ώρα ένα τουρ που είχε οργανώσει με 10 συναυλίες σε αντίστοιχες πόλεις στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συγκροτήματος, η τουρνέ με τίτλο "Rock or Bust" θα πρέπει για την ώρα να αναβληθεί αφού οι γιατροί είπαν στον Τζόνσον ότι αν ανέβει στη σκηνή κινδυνεύει με πλήρη κώφωση.

Οι συναυλίες των AC/DC υπήρξαν ανέκαθεν σημείο αναφοράς στην καριέρα του διάσημου συγκροτήματος, πολύ περισσότερο από ότι οι δίσκοι τους.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1973 από τους Σκωτσέζικης καταγωγής αδερφούς Άνγκους και Μάλκολμ Γιανγκ.

Θεωρείται ένα συγκρότημα πρωτοπόρος της hard rock μουσικής μαζί με τους Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin, Thin Lizzy και άλλους. Οι ίδιοι πάντως χαρακτήριζαν πάντα τη μουσική τους ως Rock n Roll.

Πρώτο τους άλμπουμ είναι το "High Voltage" του 1975 και αποκορύφωμα στην πορεία τους το άλμπουμ "Back In Black" το 1980. Έκτοτε είχαν αρκετά «σκαμπανεβάσματα». Επανήλθαν στην κορυφή το 1990 με το άλμπουμ "The Razor's Edge".

Οι AC/DC μετά από δισκογραφική απουσία 6 χρόνων επέστρεψαν στις 2 Δεκεμβρίου 2014 με την κυκλοφορία του "Rock Or Bust", έχοντας κυκλοφορήσει στις 27 Σεπτεμβρίου ένα μικρό απόσπασμα του νέου τους σινγκλ με τίτλο "Play Ball" για τις ανάγκες του video clip του καναλιού TBS της Major League Baseball, ενώ το επίσημο σινγκλ κυκλοφόρησε στις 6 Οκτωβρίου 2014. Είναι το πρώτο άλμπουμ που δεν συμμετείχε ο Μάλκολμ Γιάνγκ λόγω σοβαρής ασθένειας.