Τακτοποιώ τις ντουλάπες μου

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Ίσως να μην έχει πολύ πλάκα όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι ωστόσο είναι ορισμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία στο καταφύγιο σας.

Για την ερχόμενη Κυριακή λοιπόν θα πρότεινα να μην κανονίσετε τίποτα  και να αφιερώσετε την ημέρα στον προσωπικό σας χώρο και συγκεκριμένα στο βασίλειο κάθε γυναίκας που είναι η ντουλάπα της.

Άρωμα γυναίκας

Πριν ξεκινήσετε την επιχείρηση τακτοποίηση αγοράστε από το σούπερ μάρκετ όλα τα απαραίτητα.

-Ειδικά αρωματικά φακελάκια που θα τα βάλετε στα συρτάρια σας καθώς και αρωματικά πουγγιά για να τα κρεμάσετε στην ντουλάπα σας. 

-Καινούριες κρεμάστρες που καλό θα ήταν να μοιάζουν με τις παλιές για να υπάρχει ομοιομορφία στη ντουλάπα σας.

-Μεγάλα κουτιά αποθήκευσης γιατί σίγουρα κάποια πράγματα από αυτά που θα βρείτε στα άδυτα της ντουλάπας σας  δε θα σας είναι χρήσιμα σε αυτή τη φάση.

-κουτιά αποθήκευσης παπουτσιών

Οργάνωση ντουλάπας

Για να οργανώσετε σωστά τη ντουλάπα σας και να αποσύρετε σε αποθηκευτικά κουτιά ό,τι δε χρησιμοποιείτε στην παρούσα φάση θα πρέπει καταρχήν να την αδειάσετε εντελώς. Στη συνέχεια καλό θα ήταν να την καθαρίσετε καλά και μετά να τοποθετήσετε τα αρωματικά που αγοράσατε σε διάφορα σημεία.

Δείτε τα ρούχα σας ένα ένα και χωρίστε τα ανά κατηγορία. Παντελόνια, φούστες, μπλούζες, πουκάμισα, σακάκια, φορέματα, παλτό και ζακέτες. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή ανά κατηγορία αποθηκεύστε αυτά που δεν πρόκειται να φορέσετε άμεσα. Μην ξεχάσετε όμως να βάλετε έξω από το κουτί μια ετικέτα που θα  περιγράφει τι έχετε αποθηκεύσει.

Κάντε χώρο στη ντουλάπα σας για τις τσάντες σας. Καλό θα ήταν να τις βάζετε μέσα σε ειδικές θήκες έτσι ώστε να είναι προστατευμένες.

Την ίδια τακτική εφαρμόστε και για τα παπούτσια σας. Αν έχετε πετάξει τα κουτιά τους θα πρέπει να αγοράσετε καινούρια έτσι ώστε να χωρέσουν όλα στη ντουλάπα σας αφού θα βάλετε τα κουτιά το ένα πάνω στο άλλο. Μην ξεχάσετε έξω από κάθε κουτί να βάλετε μια φωτογραφία για να βρίσκετε εύκολα και γρήγορα όποιο ζευγάρι παπούτσια θέλετε να φορέσετε.

Αρμονία και στα συρτάρια

Για να οργανώσετε τα συρτάρια σας αδειάστε τα και καθαρίστε τα. Τοποθετήστε ειδικές θήκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και έχουν θέση για ζώνες, εσώρουχα και καλσόν έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τα πράγματά σας.