Οι ταινίες που θα δούμε τον Οκτώβριο

Με ταινίες για κάθε γούστο μας υποδέχεται ο φετινός Οκτώβρης.

NYXTEΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΣΑΒΟΝΑ (από 03/10)

20 χρόνια μετά «Το Σπίτι των Πνευμάτων» ο Τζέρεμι Άϊρονς συναντιέται ξανά στην μεγάλη οθόνη με τον Δανό βραβευμένο σκηνοθέτη Μπίλι Όγκουστ στην ταινία που αφηγείται το ξαφνικό ταξίδι ενός Ελβετού καθηγητή με ένα τρένο στην προσπάθεια του να εξιχνιάσει το μυστήριο του βιβλίου ενός Πορτογάλου συγγραφέα.

ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ (από 03/10)

O Joseph Gordon-Levitt πρωταγωνιστεί στην ταινία Don Jon και υποδύεται έναν άντρα με τεράστιο εθισμό στις πορνοταινίες που ακόμη και η Scarlett Johansson δεν μπορεί να τον αλλάξει!

METALLICA THROUGH THE NEVER (από 03/10)

Ο Τριπ, ένας νεαρός roadie των Metallica, αποστέλλεται σε μία επείγουσα αποστολή κατά την διάρκεια μιας συναυλίας του συγκροτήματος Αλλά αυτό που φαίνεται σαν μια εύκολη δουλειά μετατρέπεται σε μια σουρεαλιστική περιπέτεια.

LUTON (από 10/10)

H νέα ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου με πρωταγωνιστές τρεις διαφορετικούς ανθρώπους της Αθήνας του σήμερα.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ (από 10/10)

Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μισέλ Φάιφερ και Τόμι Λι Τζόουνς σε μια... μαφιόζικη και περιπετειώδη κωμωδία.

PRISONERS (από 10/10)

Σε σκηνοθεσία του Ντενί Βιλνέβ ("Μέσα από τις Φλόγες") και με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών όπως οι Χιου Τζάκμαν, Τζέικ Τζίλενχαλ, Βαϊόλα Ντέιβις , Πολ Ντέινο και Μελίσα Λίο, η ταινία μας παρουσιάζει την τραγική ιστορία μιας οικογένειας, όταν η κόρης τους μαζί με μια φίλη της ξαφνικά θα εξαφανιστούν.

ΕΓΩ, Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2 (από 10/10)

Η παγκόσμια επιτυχία "Εγώ, ο Απαισιότατος (Despicable Me)" διασκέδασε το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο το 2010, και τώρα ήρθε στιγμή να επιστρέψει!

RIDDICK (από 17/10)

Ο Βιν Ντίζελ επιστρέφει σαν ο διαβόητος Riddick, που έχει εγκαταλειφτεί ως νεκρός σε έναν πλανήτη που τον ψήνει ο ήλιος και φαίνεται να είναι ακατοίκητος. Σύντομα, όμως, βρίσκει τον εαυτό του να αγωνίζεται για την ζωή του ενάντια σε ξένα αρπακτικά πιο θανατηφόρα από όποιον άνθρωπο έχει αντιμετωπίσει.

MACHETE KILLS (από 17/10)

Ο Ντάνι Τρέχο θα συνεχίζει να... μοιράζει πόνο στους κινηματογράφους στο δεύτερο μέρος της τριλογίας. Στο "Machete Kills" θα τεθεί αντιμέτωπος με έναν δισεκατομμυριούχο έμπορο όπλων που σκοπεύει να προκαλέχει το χάος και την αναρχία σε όλο τον πλανήτη. Το πολυπρόσωπο και λαμπερό καστ της ταινίας περιλαμβάνει τους Μισέλ Ροντρίγκεζ, Σοφία Βεργκάρα, Άμπερ Χερντ, Τσάρλι Σιν, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζέσικα Άλμπα, Lady Gaga, Ντεμιάν Μπεσίρ, Άλεξ Βέγκα, Βανέσα Χάτσενς, Κούμπα Γκούτινγκ Τζούνιορ, Γουίλιαμ Σάντλερ, Μάρκο Ζαρόρ και φυσικά Μελ Γκίμπσον.

12 YEARS A SLAVE (από 17/10)

κέψου το "Django", χωρίς τις κωμικές αναφορές και τις βιτριολικές ατάκες και έχεις το μεγαλύτερο μέρος του κάδρου της ταινίας. Με ιδιαίτερη βαρύτητα στις ερμηνείες και την ατμόσφαιρα και... κοντρολαρισμένο τόνο, ο ΜακΚουίν περιγράφει την ιστορία ενός νέγρου που θα σκλαβωθεί και θα παλέψει για την ελευθερία του.

SNOWPIERCER (από 31/10)

Το πολυαναμενόμενο φουτουριστικό «Snowpiercer» του Τζουν-Χο Μπονγκ είναι η πρώτη αγγλόφωνη κινηματογραφική δουλειά του κορεάτη σκηνοθέτη και μαζί μια σύμπραξη δυο διαφορετικών κινηματογραφικών σχολών. Πρωταγωνιστούν οι Τίλντα Σουίντον, Κρις Έβανς, Σονγκ Κανγκ-χο, Τζον Χερτ, Έντ Χάρις.

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΛ (από 31/10)

Η τολμηρή ταινία που συζητήθηκε όσο καμιά άλλη και θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Καννών, σε σκηνοθεσία του Αμπντελατίφ Κεσίς, με τις Αντέλ Εξαρχόπουλος, Λέα Σεϊντού.

LAST VEGAS (από 31/10)

Τέσσερις κολλητοί, στα τέλη των δεύτερων -ήντα τους (σχεδόν 70χρονών), θα αποφασίσουν να ξεφύγουν από τη συνταξιοδότησή τους και θα αποδράσουν γιορτάζοντας με ένα bachelor party για τον τελευταίο ανύπαντρο της παρέας. Σαν να λέμε το "Hangover" των συνταξιούχων, με Μόργκαν Φρίμαν, Μάικλ Ντάγκλας, Ρόμπρτ Ντε Νίρο, Κέβιν Κλάιν.