12 Years a Slave: Ο Στιβ ΜακΚουίν επιστρέφει & εντυπωσιάζει

Η νέα ταινία του Στιβ ΜακΚουίν, δημιουργού των εξαιρετικών “Hunger” και “Shame”, θα έχει τον έξυπνο τίτλο “12 Years a Slave” και ουσιαστικά αφορά στη ζωή ενός μαύρου της Νέας Υόρκης του 1853 ο οποίος απάγεται και πωλείται ως σκλάβος.

Η ταινία βασίζεται στην αυτοβιογραφία που έγραψε το 1853 ο Solomon Northrup, ενώ κατά τη διάρκειά της παρουσιάζεται η σκληρότητα αλλά και η αναπάντεχη καλοσύνη του ιδιοκτήτη του, καταστάσεις που τον αναγκάζουν όχι μόνο για να μείνει ζωντανός αλλά και για να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του.

Μέσα στα δώδεκα χρόνια της αξέχαστης Οδύσσειάς του, ο Solomon είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν Καναδό, υπέρμαχο της κατάργησης της δουλείας, που θα του αλλάξει για πάντα τη ζωή.

Το καστ, τελος, είναι εξαιρετικά ταλαντούχο: Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch, Michael Fassbender, Brad Pitt, Paul Giamatti, Paul Dano, Sarah Paulson, Alfre Woodard, Dwight Henry, Quvenzhane Wallis, Lupita Nyongo, Scoot McNairy, Michael Kenneth Williams και Garret Dillahunt δεν είναι ούτε λίγοι ούτε... "λίγοι"!

Το "12 Years A Slave" θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο στη Βενετία. Μέχρι τότε -που θα έχουμε και περισσότερες λεπτομέρειες- απολαύστε το πρώτο trailer!