Πέθανε ο ηθοποιός Τζέιμς Γκαντολφίνι

Ο αρχιμαφιόζος της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς “Οι Σοπράνος”, ένας ρόλος που του χάρισε και βραβείο Έμμυ, άφησε την τελευταία του πνοή στα 51 του χρόνια ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ρώμη.

Ο Γκαντολφίνι ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί το Σάββατο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ταορμίνα, στη Σικελία, ενώ η εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής HBO Μάρα Μικιαλιάν δήλωσε στο Ρόιτερς ότι ο θάνατος του ηθοποιού οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε ανακοπή.
Μετά την ολοκλήρωση της έκτης σαιζόν της σειράς, τον Ιούνιο του 2007, ο Γκαντολφίνι εμφανίστηκε σε μία σειρά κινηματογραφικών ταινιών, περιλαμβανομένης της ταινίας για την αναζήτηση του Οσάμα μπιν Λάντεν "Zero Dark Thirty" καθώς και στην κωμωδία "The Incredible Burt Wonderstone".
Αυτή την εποχή, συμμετείχε στα γυρίσματα της σειράς της HBO "Criminal Justice", ενώ τον επόμενο χρόνο θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες δύο ταινίες στις οποίες εμφανίστηκε.
Ο Γκαντολφίνι ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο, στη Νέα Υόρκη, κάνοντας το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1992, στην διασκευή του "Λεωφορείο ο Πόθος".