9 highlights από την ταινία για τον Άλφρεντ Χίτσκοκ

Η ζωή και η πορεία ενός από τους επιδραστικότερους σκηνοθέτες που πέρασαν ποτέ, γίνεται ταινία.

Με τίτλο “Αγάπη, πάθος, ψύχωση, Χίτσκοκ” πρόκειται για κυκλοφορήσει η ταινία για τη ζωή του Άλφρεντ Χίτσκοκ, στις 7 Φεβρουαρίου από την Odeon.

Κρατάμε σημειώσεις:

- Πρωταγωνιστούν: Άντονι Χόπκινς, Έλεν Μίρεν, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τόνι Κόλετ, Τζέσικα Μπιλ
- Ο Άλφρεντ Χίτσκοκ μέσα από το έργο του κατάφερε να αποδώσει μια άλλη διάσταση  στο ψυχολογικό θρίλερ και την έννοια του σασπένς.
-  Ο ίδιος χαρακτηρίστηκε ως “ένας από τους πιο ιδιοφυείς αλλά και αποτελεσματικούς εικονοκλάστες του παγκόσμιου σινεμά”
- Σκηνοθέτης της ταινίας είναι η Σάσα Τζερβάζι (“The Terminal”)
- Πρόσωπο – κλειδί τόσο στην ταινία όσο φυσικά και στην πραγματική ζωή του Χίτσκοκ, η Άλμα. Η φλογερή και περιπετειώδης σχέση της οποίας με τον Άλφρεντ Χίτσκοκ αποκαλύπτεται και ενδυναμώνει τις ενδείξεις πως το εμπνευσμένο αυτό ρομάντζο του auteur με τη σύζυγό και αφοσιωμένη συνεργάτιδα του συνετέλεσε τα μέγιστα στην ολοκληρωμένη καλλιτεχνική επιτυχία του.
- Ο Άντονι Χόπκινς που ενσαρκώνει τον σκηνοθέτη, έχει κατά το παρελθόν υποδυθεί τον Πικάσο αλλά και τον Νίξον.
-  Την Άλμα υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ Ά Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στη «Βασίλισσα», Έλεν Μίρεν
- Ενδιαφέρον  προκαλεί η ηδονική ιστορία της σχέσης των δυο προσώπων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της θρυλικής ταινίας "Ψυχώ"
- Ο ίδιος ο Χίτσκοκ έχει αναφέρει δημόσια κατά το παρελθόν: "Ζητώ την άδειά σας, να αναφέρω ονομαστικά σε τέσσερα, μονάχα, άτομα, τα οποία ως πιο σημαντικά στη ζωή μου, με αγάπησαν, με εκτίμησαν, με επηρέασαν και μου συμπαραστάθηκαν ως πιστοί και αφοσιωμένοι φίλοι και συνεργάτες. Το πρώτο άτομο είναι ένας μοντέρ, το δεύτερο είναι σεναριογράφος, το τρίτο είναι η μητέρα της κόρης μου της Πατρίσια Χίτσκοκ και το τέταρτο είναι μια φανταστική μαγείρισσα που κατάφερε να κάνει θαύματα μέσα στα στενά πλαίσια μιας κουζίνας. Τα ονόματά των τεσσάρων αυτών ανθρώπων είναι Άλμα Ρέβιλ (η σύζυγος και βασική συνεργάτιδα του Άλφρεντ Χίτσκοκ)"
 

Η ταινία κυκλοφορεί στις 7 Φεβρουαρίου στις Ελληνικές αίθουσες.

Πάρτε μια πρώτη γεύση...