10 ταινίες που πρέπει να δούμε το 2013

Από σπουδαία ονόματα και σημαντικές επιστροφές, μέχρι ιδιαίτερες συνεργασίες και πρωτότυπα σενάρια, όλα όσα θα δούμε το 2013, ακολουθούν σε ένα top 10.

10 Ιανουαρίου

Επιχείρηση Αργό

Η ιστορία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και πραγματεύεται τη διάσωση 6 Αμερικανών λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση στο Ιράν. Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ο Μπεν Άφλεκ.

 

24 Ιανουαρίου

Λίνκολν

Ο Ντάνιελ Ντέι Λούις σε μια ακόμη εξαιρετική ερμηνεία, υποδυόμενος τον 16ο Πρόεδρο των ΗΠΑ σε ένα βιογραφικό δράμα σκηνοθετημένο από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ.

 

31 Ιανουαρίου

Zero Dark Thirty

Η Ένωση Κριτικών της Αμερικής το ψήφισε ως την καλύτερη ταινία της χρονιάς για το 2012. Η συγκεκριμένη ταινία ωστόσο, κάνει πρεμιέρα στις αρχές Ιανουαρίου στην Ελλάδα και αναφέρεται στο κυνήγι του Οσάμα Μπιν Λάντεν από μια ομάδα της CIA.

 

14 Φεβρουαρίου

Οι Άθλιοι

 

Το θρυλικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη με τη μορφή μιούζικαλ με πρωταγωνιστές τους Χιου Τζάκμαν, Ράσελ Κρόου, Αν Χάθαγουεϊ και Αμάντα Σέιφιρντ.

 

16 Μαΐου

Star Trek Into Darkness

Ένα εντυπωσιακό σίκουελ του Star Trek έρχεται φέτος στους κινηματογράφους από τον δημιουργό του Lost, Τζέι Τζέι Έιμπραμς.

 

Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ

Μεταφερόμαστε στη Νέα Υόρκη του 1922 μέσα από τις ερμηνείες των Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ και Κάρεϊ Μάλιγκαν.

 

30 Μαΐου

The Lone Ranger

Οι “Πειρατές της Καραϊβικής” αυτή τη φορά μεταφέρονται στην Άγρια Δυση με μια πρωτότυπη περιπέτεια με αρκετές δόσεις χιούμορ και πρωταγωνιστές τους Τζόνι Ντεπ και Άρμι Χάμμερ.

 

20 Ιουνίου

World War Z

Ο Μπραντ Πιτ κυνηγά ζόμπι σε μια προσπάθεια να σώσει και αυτός με τη σειρά του την ανθρωπότητα.

Άνθρωπος από Ατσάλι

Ο Superman... σε νέα έκδοση από τον σκηνοθέτη των “300” Ζακ Σνάιντερ και πρωταγωνιστή τον Χένρι Καβίλ από τους “Αθάνατους”.

 

13 Δεκεμβρίου

Hobbit: The Desolation of Smaug

Το δεύτερος μέρος της επικής τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον έρχεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2013 στις ελληνικές αίθουσες, σχεδόν ένα χρόνο μετά από το πρώτο μέρος που έσπασε τα ταμεία σε εισπράξεις παγκοσμίως.

(Το trailer της ταινίας δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα)