Η ιστορία ενός άνδρα που ξυπνά από κώμα και βρίσκεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του

Το θρίλερ δράσης Headshot στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν.

Το ινδονησιακό θρίλερ δράσης "Headshot" παρουσιάζεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μπουσάν στη Νότια Κορέα αυτή την εβδομάδα με κεντρικό θέμα την ιστορία ενός άνδρα που ξυπνά από κώμα και βρίσκεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του.

Ο Mike Wiluan, παραγωγός της ταινίας και διευθύνων σύμβουλος του κινηματογραφικού στούντιο Infinite που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, είπε ότι το φιλμ συγκεντρώνει την προσοχή λόγω της «όμορφης φυσικής βίας» του.

Στην ταινία σκηνοθεσίας των Τimo Tjahjanto και Kimo Stamboel, ο πρωταγωνιστής (Iko Uwais) ένας μυστηριώδης νεαρός άνδρας ξυπνά μετά από μήνες σε κώμα. Τον φροντίζει μία νεαρή φοιτήτρια ιατρικής (Chelsea Islan) από τότε που ο νεαρός εντοπίζεται με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι. Έχει χάσει τη μνήμη και την ταυτότητά του και η νεαρή τον ονομάζει Ισμαήλ.

Οι δύο έρχονται κοντά, αλλά σύντομα συγκρούονται με μια συμμορία επικίνδυνων εγκληματιών. Ο Ισμαήλ αρχίζει να υποψιάζεται ότι η αληθινή του ταυτότητα είναι στενά συνδεδεμένη με τους εγκληματίες. Η νεαρή γυναίκα πέφτει θύμα απαγωγής και αποφασισμένος να την σώσει δεν έχει άλλη επιλογή από το να αντιμετωπίσει το παρελθόν του.

Το "Headshot" δεν είναι μία αποδεδειγμένη επιτυχία, είναι σίγουρα μία ταινία που δεν πρέπει να χάσετε. Νομίζω ότι οι άνθρωποι μιλούν για το έργο επειδή υπάρχει μία πραγματική επιθυμία για μία νέα μορφή δράσης, της φυσικής βίας που είναι ωραίο να παρακολουθείς, ανέφερε ο σκηνοθέτης, σύμφωνα με το reuters.

Ο Mike Wiluan, η εταιρεία του οποίου έχει αναλάβει την παραγωγή για διεθνείς ταινίες τόνισε ότι ελπίζει να υπάρξουν περισσότερες συνεργασίες μεταξύ Ασίας και Δύσης στη δημιουργία ταινιών.

Η φιλοδοξία μας είναι οι συμπαραγωγές και να φέρουμε ιστορίες από την Ασία στη Δύση, πρόσθεσε.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας, το Μπουσάν είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ασίας.Στο Φεστιβάλ δίνεται έμφαση σε νέες ταινίες και πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες από ασιατικές χώρες.

Το φετινό 21ο Φεστιβάλ διεξάγεται από 6 έως 15 Οκτωβρίου με αφιερώματα στον κορεατικό κινηματογράφο σήμερα και στο παρελθόν, ειδικό πρόγραμμα για τον ασιατικό κινηματογράφο, αλλά και ταινίες από άλλες ηπείρους.