Χρυσά Βατόμουρα: Σάρωσαν τα… αντι-Όσκαρ οι Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι

Χειρότερου Ανδρικού και Γυναικείου ρόλου, χειρότερου Ζευγαριού, Χειρότερου Σεναρίου και Χειρότερης Ταινίας (αυτό το μοιράστηκαν με τους Fantastic Four)

Είναι πλέον επίσημο. Οι 50 Αποχρώσεις του Γκρι – αν και τρελλή εισπρακτική επιτυχία - είναι η χειρότερη ταινία της Χρονιάς.  Στα Χρυσά Βατόμουρα (τα επίσημα αντι-Όσκαρ) που απονεμήθηκαν το Σάββατο το βράδυ στο Λος Άντζελες, η ταινία σάρωσε σχεδόν όλα τα βραβεία. 

Το... hot ζευγάρι Ντοκότα Τζόνσον και Τζέιμι Ντόρναν (Αναστάζια και Κρίστιαν αν προτιμάτε) κέρδισαν μαζί τρία αντι – όσκαρ: Χειρότερου Ανδρικού και Γυναικείου ρόλου και χειρότερου Κινηματογραφικού Ζευγαριού. 

Η ίδια η ταινία κέρδισε άλλα δύο Χρυσά Βατόμουρα: Χειρότερου Σεναρίου και Χειρότερης Ταινίας (αυτό το μοιράστηκαν με τους Fantastic Four)

Μεγάλος νικητής -κυριολεκτικά- ήταν ο Σιλβέστερ Σταλόνε, ο ηθοποιός με τα ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού, των Χρυσών Βατόμουρων: έχει κερδίσει 8 και έχει συνολικά 31 υποψηφιότητες. 

Οι διοργανωτές του απένειμαν φετός το Βραβείο Μεταμέλειας, με το οποίο του ζητούν «συγγνώμη» για όλα τα προηγούμενα Βατόμουρα που του έδωσαν. Αιτία; Η επιστροφή του Σταλόνε ως Ρόκι Μπαλμπόα, με την ταινία «Creed», χάρη στην οποία ήταν υποψήφιος για το Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου (τελικά το πήρε ο Μαρκ Ράιλανς για τη Γέφυρα των Κατασκόπων)