Οι ειδικοί μίλησαν: Αυτές είναι οι πιο αστείες χολιγουντιανές ταινίες

Αν σας ζητούσαν να επιλέξετε την ταινία με το πιο αστείο σενάριο όλων των εποχών, ποια θα διαλέγατε; Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσει κανείς. Ας το αφήσουμε λοιπόν στους ειδικούς.

Οι ειδικοί, λοιπόν, και συγκεκριμένα η Αμερικανική Ένωση Σεναριογράφων, ανακοίνωσε τη λίστα της με τις 101 χολιγουντιανές ταινίες που διαθέτουν τα πιο αστεία σενάρια στην ιστορία του κινηματογράφου. Και αν αναρωτιέστε ποια ταινία φιγουράρει στην κορυφή της λίστας, δεν θα σας κρατήσουμε σε αγωνία: είναι ο “Νευρικός Εραστής” του Γούντι Άλεν.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι ταινίες “Μερικοί το Προτιμούν Καυτό”, “Η Μέρα της Μαρμότας”, “Μια Απίθανη... Απίθανη Πτήση” και “Τούτσι”, ενώ ακολουθούν κατά σειρά οι ταινίες “Φρανκενστάιν Τζούνιορ”, “SOS Πεντάγωνο Καλεί Μόσχα”, “Μπότες, Σπιρούνια και Καυτές Σέλες”, “Οι Ιππότες της Ελεεινής Τραπέζης” και “Ένα Τρελό... Τρελό Θηριοτροφείο”.

Όχι βέβαια πως και οι ταινίες που φιγουράρουν στη δεύτερη δεκάδα της λίστας υστερούν σε πολλά από τις πρώτες δέκα. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε τον “Μεγάλο Λεμπόφσκι” (13), τους “Γκοστμπάστερς” (14), το “Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη (18) και το “Ένα Ψάρι που το Έλεγαν Γουάντα” (20), ενώ ακόμα πιο κάτω βρίσκουμε θρυλικές κωμωδίες όπως τα “Ένας Προφήτης... Μα τι Προφήτης” (26), “Τέσσερις Γάμοι και Μία Κηδεία” (53) και “Επιστροφή στο Μέλλον” (67), ενώ δε λείπουν και πιο πρόσφατα έργα, όπως τα “Borat” (29), “The Hangover” (30), “Ο Σαραντάχρονος Παρθένος (31), “Little Miss Sunshine” (64) και “Γαμπρός της Συμφοράς” (85).

Δείτε τη λίστα εδώ.