Black Mass: Η απροσδόκητη μεταμόρφωση του Τζόνι Ντεπ

Έναν από τους πλέον διαβόητους μαφιόζους στην ιστορία, τον Τζέιμς “Γουάιτι” Μπάλτζερ, υποδύεται ο Τζόνι Ντεπ στην ταινία Black Mass, σε μία “μεταμόρφωση” που εντυπωσιάζει, και που τον φέρνει κοντά στην τέταρτη υποψηφιότητά του για βραβείο Όσκαρ.

Στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του '70, ο πράκτορας του FBI Τζον Κόνολι (Έντγκερτον) πείθει τον Ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς "Γουάιτι" Μπάλτζερ (Ντεπ) να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε ένα κοινό στόχο: την ιταλική μαφία. Η δραματική αυτή ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία μιας ανίερης συμμαχίας, η οποία ξέφυγε κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο, και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης.

Στο Black Mass θα δούμε ένα all-star cast, μεταξύ των οποίων τους Τζόνι Ντεπ, Τζόελ Έντγκερντον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Σιένα Μίλερ, Πίτερ Σάρσγκααρντ, Ντακότα Τζόνσον και Κέβιν Μπέικον.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Σκοτ Κούπερ (Crazy Heart, “Σκουριασμένη Πόλη”). Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob, των Ντικ Λερ και Τζέραρντ Ο’Νιλ.

Το Black Mass θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Σεπτεμβρίου από την Tanweer.

Δείτε το υποτιτλισμένο featurette της ταινίας, που μας δίνει μια ιδέα για το τι θα δούμε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη μεγάλη οθόνη: