Οι Transformers επιστρέφουν και αφανίζουν!

Ταινίες για κάθε γούστο και αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες

Transformers 4: Εποχή Αφανισμού

Ο μετρ των σπέσιαλ εφέ (που μας έχει δώσει από τα πιο εντυπωσιακά 3D), των τιτάνιων μαχών και των εγγυημένων μπλοκμπάστερ Μάικλ Μπέι υπογράφει σκηνοθετικά και το τέταρτο κεφάλαιο της μάχης των Autobots ενάντια στα Decepticons στην πλέον πολυαναμενόμενη περιπέτεια του καλοκαιριού κι η υπερπαραγωγή συνεχίζεται με την ταινία αυτή να αποτελεί τη συνέχεια της ιστορίας του προηγούμενου φιλμ. Transformers 4 Εποχή Αφανισμού (Transformers 4 Age of Extinction), λοιπόν, στο Σικάγο, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία μάχη που έλαβε χώρα στο Transformers: Dark of the Moon, με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Μαρκ Γουόλμπεργκ, αλλά και με ανανεωμένο όλο το καστ (πάντα υπάρχει κι ένα σούπερ σέξι θηλυκό που αυτήν τη φορά ακούει στο όνομα Νίκολα Πελτς), ενώ τα Dinobots κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση για να ανεβάσουν κι άλλο τον πήχη των συμπλοκών.

Μέχρι το Τέλος

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τόμι Λι Τζόουνς αναλαμβάνει να σκηνοθετήσει, αλλά και να πρωταγωνιστήσει δίπλα στις επίσης βραβευμένες με Όσκαρ, Μέριλ Στριπ και Χίλαρι Σουάνκ, σε μια επική δραματική ιστορία που διαδραματίζεται στη δυσβάστακτα απρόβλεπτη, αμερικάνικη επαρχία των μέσων του 19ου αιώνα.

Τα Καλύτερα Έρχονται

Επιτέλους! Η Caroline (Fanny Ardant) συνταξιοδοτήθηκε και έχει μια καινούρια ζωή μπροστά της. Έχει χρόνο να φροντίσει τα παιδιά της, τον σύζυγο και πάνω από όλα τον εαυτό της. Πολύ σύντομα όμως αντιλαμβάνεται ότι αυτό το είδος ελευθερίας είναι συνώνυμο της πλήξης, με αποκορύφωμα το δώρο γενεθλίων της, που δεν είναι άλλο από μια κάρτα μέλους σε ένα club συνταξιούχων. Παραδόξως, εκεί θα έρθει σε επαφή με τον νεαρό καθηγητή πληροφορικής, που υποκύπτει στη γοητεία της. Η Caroline θα βιώσει μια δεύτερη νεότητα, θα ερωτευτεί τον νεαρό άντρα, θα γευτεί πρωτόγνωρες εμπειρίες, θα επαναστατήσει και θα αιφνιδιάσει τον περίγυρο της. Ποιος είπε ότι η συνταξιοδότηση είναι το τέλος και όχι μια ολοκαίνουρια αρχή;

Ο Μάγος του Οζ: Η επιστροφή της Ντόροθι

Η ταινία "Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΟΘΙ'' είναι η συνέχεια ενός από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα παραμύθια του κόσμου, βασισμένου στα παιδικά βιβλία του Ρότζερ Στάντον Μπάουμ, δισέγγονο του γνωστού συγγραφέα του "Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ'', Φράνκ Μπάουμ.

Με το που πατάει το πόδι της στο κατεστραμμένο από τον ανεμοστρόβιλο Κάνσας, η Ντόροθι θα χρειαστεί να επιστρέψει στο χρωματιστό Οζ, για να σώσει τους παλιούς της φίλους: το Σκιάχτρο, το Λιοντάρι, τον Τενεκεδένιο και την Γκλίντα, από έναν καινούριο εχθρό, τον Τζέστερ. Η σοφή κουκουβάγια, ο στρατιώτης Μαλόου, η πορσελάνινη πριγκίπισσα και ο Ταγκ το ρυμουλκό συνοδεύουν τη Ντόροθι στο μαγικό της ταξίδι, με στόχο την αποκατάσταση της τάξης και της ευτυχίας στην πόλη του Έμεραλντ!

Μια μαγική ταινία για όλη την οικογένεια, "ντυμένη" με τις μελωδίες του υποψηφίου για Όσκαρ, Μπράιαν Άνταμς.

Κολύμπα Μικρό Μου Ψαράκι, Κολύμπα

Ο Leeward, μέσα στο μικρό νέοϋορκέζικο διαμέρισμά του, όπου ζει με την γυναίκα του, συνθέτει μουσική , χρησιμοποιώντας ως μουσικά όργανα τα παιχνίδια της μικρής του κόρης Rainbow. Η Lilas μία νεαρή Γαλλίδα εικαστική καλλιτέχνις, που περιφέρει τη βαλίτσα με όλα της τα υπάρχοντά από τις καταλήψεις των underground καλλιτεχνών στις εναλλακτικές γκαλερί της Νέας Υόρκης, προσπαθώντας να βρει τρόπο να εισχωρήσει στον περίκλειστο κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Η σχεδόν τυχαία συνάντησή τους μπορεί να τους βοηθήσει τελικά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους... Ανάμεσα στον σουρρεαλισμό, την τέχνη και τον μαγικό διάκοσμο μίας αναπάντεχης έλξης, το Swim little fish swim (Κολύμπα μικρό μου ψαράκι, κολύμπα) είναι μία αισιόδοξη, ονειρική ματιά στον δρόμο από την παιδικότητα προς την ενηλικίωση.

Fedora του Μπίλυ Γουάιλντερ

Η άλλοτε επιτυχημένη και διάσημη ηθοποιός Fedora αυτοκτονεί πέφτοντας στις γραμμές του τρένου. Συντετριμμένος ο πασίγνωστος παραγωγός του Χόλιγουντ Μπάρι Ντέτβαϊλερ θα παραβρεθεί στην κηδεία της στο Παρίσι, όπου και αναρωτιέται αν - και κατά πόσο - φέρει και ο ίδιος μερίδιο ευθύνης για τον θάνατό της. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, είχε ταξιδέψει στην Κέρκυρα, όπου η Fedora είχε επιλέξει να απομονωθεί σε μία πολυτελή βίλα. Μαζί της ζούσαν, η ιδιοκτήτρια του νησιού, κόμισσα Σομπριάνκσι και ο γιατρός Δρ. Βάντο με τη βοηθό του. Ο Μπάρι είχε στα χέρια του μία κινηματογραφική διασκευή της Άννα Καρένινα, μεταφέροντάς της ότι κάποιοι σημαντικοί χρηματοδότες είχαν δεσμευτεί να επενδύσουν στην ταινία μόνο αν δεχτεί να υποδυθεί το ρόλο η Fedora. Παρότι η διάσημη ηθοποιός έδειχνε πρόθυμη και ικανή να πάρει τον ρόλο και να τον φέρει εις πέρας, τα σχέδια του παραγωγού προσέκρουσαν πάνω στη διάγνωση του πλαστικού χειρουργού, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Fedora πάσχει από παράνοια και είναι αδύνατον να παίξει...