Μέχρι το τέλος: Ο Τόμι Λι Τζόουνς επιστρέφει

Ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, διάσημος Αμερικανός σταρ, Τόμι Λι Τζόουνς, επιστρέφει στο διεθνές προσκήνιο με τη δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα - μια συναρπαστική κινηματογραφική αποστολή στην αφιλόξενη Άγρια Δύση.

Δίπλα του και μπροστά από την κάμερα, η διπλά βραβευμένη με Όσκαρ, Χίλαρι Σουάνκ, η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ, Μέριλ Στριπ, η Γκρέις Γκάμερ του «FrancesHa» και του τηλεοπτικού «Newsroom», ο Τζέιμς Σπέιντερ, και πολλοί ακόμη σημαντικοί ηθοποιοί τον συνοδεύουν σε μια διαφορετική αποστολή, γεμάτη υπέροχες ερμηνείες και συγκλονιστικές ανατροπές.

Όταν τρεις δύσμοιρες νοικοκυρές της Άγριας Δύσης χάσουν τα λογικά τους, θα πρέπει οι αρχές να αναθέσουν σε κάποιον τη βίαιη μεταφορά τους πίσω στην ανατολή. Ο κλήρος γι’ αυτή την αληθινά σκληρή δοκιμασία θα πέσει σε μια ευγενή αλλά σκληραγωγημένη γεροντοκόρη, την Μέρι Μπι Κάντι, την οποία υποδύεται η Χίλαρι Σουάνκ («Million Dollar Baby», «Boys Don’t Cry») . Η αποστολή της μεταφοράς μιας άμαξας-φυλακής γεμάτη ψυχικά διαταραγμένες νοικοκυρές, για περισσότερα από 400 μίλια στα αφιλόξενα λιβάδια της Άγριας Δύσης, ωστόσο, φαντάζει τρομακτική. Έτσι η Μέρι θα αναζητήσει συντροφιά στα μάτια ενός δύσμοιρου ανθρωπάκου, του φτωχοδιάβολου Τζόρτζ Μπρίνγκς, τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο Τόμι Λι Τζόουνς («Lincoln», «Ο Φυγάς», «Καμιά Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους», «Men In Black», «Οι Τρεις Ταφές του Μελκιάδες Εστράδα»).

Το αταίριαστο ζευγάρι λοιπόν, μαζί με το πραγματικά ανατριχιαστικό τους «φορτίο», αποφασίζει να οργώσει τα αφιλόξενα λιβάδια της δύσης. Έτσι, διασχίζοντας τα δύσβατα μονοπάτια της σκληρής και αδάμαστης Νεμπράσκα, η θαρραλέα αποστολή θα μπει στο ρυθμό μιας ιδιαίτερης και μαγικής κινηματογραφικής βόλτας, που ενώ είναι ντυμένη με τα πιο υπέροχα χρώματα και τη μοναδική ομορφιά της Αμερικάνικης επαρχίας δεν παραλείπει να βάζει συνεχώς τρικλοποδιές στους ήρωες μας, επιφορτίζοντάς τους με έντονες ψυχολογικές παγίδες αλλά και αστάθμητες φυσικές απειλές.

Ο τελικός τους προορισμός είναι μια εκκλησία στην Αϊόβα, όπου και θα τους περιμένει στωικά η γυναίκα του τοπικού επισκόπου, την οποία υποδύεται η Μέριλ Στριπ («Αύγουστος», «Η Σιδηρά Κυρία», «Κράμερ Εναντίον Κράμερ», «Η Εκλογή της Σόφι»). Μια γυναίκα που υπομονετικά προσδοκά να απαλλάξει τους «ήρωες» της αποστολής από την κηδεμονία των χαμένων ψυχών. Πριν όμως καταφέρουν να επιστρέψουν στον πολιτισμό, δεν θα καταφέρουν να αποφύγουν και το αδίστακτο χτύπημα της μοίρας, ένα χτύπημα αντιπροσωπευτικό της τραγικής θνητής φύσης που τονίζει όλες εκείνες τις κρυφές και άγνωστες πράξεις ηρωισμού που παρέμειναν θαμμένες στα χώματα, ως θεμέλια για την ίδρυση και την εξέλιξη της Αμερικάνικης Δύσης! 

26 Ιουνίου στους κινηματογράφους