Παγκόσμια πρεμιέρα για το “Μικρό Ψάρι” του Γιάννη Οικονομίδη

Η ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «To Μικρό Ψάρι» (αγγλικός τίτλος “Stratos”) θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου.

«Το Μικρό Ψάρι», το οποίο συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου, θα κάνει την επίσημη πρώτη προβολή του στις 11/02 στις 22:00 στην αίθουσα Berlinale Palast (δύο επαναληπτικές προβολές θα λάβουν χώρα στις 12/02 και στις 16/02).

Παρόντες στην πρεμιέρα θα είναι μεταξύ άλλων ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης, οι ηθοποιοί Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Τσορτέκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Σόνια Θεοδωρίδου και Πόπη Τσαπανίδου.

Σύνοψη:

Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή. Ο Στράτος αυτό δεν το ξέχασε ποτέ.

Ελεύθερος πια, ο Στρατός δουλεύει τη νύχτα σε ένα αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από την φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει...

Πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες από 27 Μαρτίου

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την συνέντευξη τύπου της ταινίας:

Παρακαλούμε περιμένετε ...