Ξεκινά το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Φέτος κλείνει ένα τέταρτο του αιώνα ζωής και επανέρχεται ακόμη πιο ανανεωμένο και δυναμικό από τις 15 ως και τις 25 Νοεμβρίου.

Δέκα μέρες γεμάτες βραβεία, ελληνικές συμμετοχές, προβολές κορυφαίων ταινιών του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, καθώς και σπουδαία αφιερώματα κινηματογραφιστών υπόσχεται για φέτος το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που θα διεξαχθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και τον κινηματογράφο Τιτάνια.

Καλλιτεχνικός διευθυντής, παραμένει και φέτος ο Νίνο Φενέκ Μικελίδης, ενώ φέτος για πρώτη φορά στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται 2 ελληνικές ταινίες, η “10η Μέρα” του Βασίλη Μαζωμένου και “Η Χαρά και Θλίψη του Σώματος” του Κύπριου σκηνοθέτη Ανδρέα Πάντζη.


(Η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος - Ανδρέας Πάντζης)

Στο Διαγωνιστικό τμήμα του, θα δούμε πρόσφατες ευρωπαϊκές παραγωγές που θα διαγωνιστούν για το Βραβείο Πανοράματος, ενώ από αυτές ξεχωρίζουν το “La Noche de Enfrente” του Ραούλ Ρουίζ, μια ταινία που με την ολοκλήρωσή της ακολουθήθηκε από το θάνατο του σκηνοθέτη, και το “Either Way” του Ισλανδού Χάφστεϊν, Γκούναρ Σίγκουρδσον που παρακολουθήσαμε πέρυσι στους Ανοιχτούς Ορίζοντες του Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από τους σκηνοθέτες Μενέλαο Καραμαγγιώλη και Νίκο Τριανταφυλλίδη, τους ηθοποιούς Τάκη Σπυριδάκη και Δήμητρα Χατούπη καθώς και τη Διευθύντρια Φωτογραφίας Κατερίνα Μαραγκουδάκη.


(La Noche de Enfrente - Ραούλ Ρουίζ)

Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα και όλες τις λεπτομέρειες για το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου πατήστε εδώ.

Ταινιοθήκη της Ελλάδος: Ιερά Οδός 48, Γκάζι, τηλ. 210 3609695

Κινηματογράφος Τιτάνια: Πανεπιστημίου & Θεμιστοκλέους, Αθήνα, τηλ. 210 3841689