Ελληνικό θερινό σινεμά ανάμεσα στα πιο ρομαντικά του κόσμου

Καλοκαιρινές νύχτες κάτω από τον έναστρο ουρανό ανά τον κόσμο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών απολαμβάνουν να παρακολουθούν κλασικές ταινίες αλλά και blockbusters της εποχής σε θερινά σινεμά.

Πόσο μάλλον όταν το σκηνικό διαδραματίζεται δίπλα στη θάλασσα ή στη θέση της καρέκλας του σκηνοθέτη βρίσκεται ένα αναπαυτικό πουφ- κρεβάτι.

Μονακό, Ίμπιζα, Φλόριντα, Μπολόνια και άλλες πόλεις ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και ένα ελληνικό νησί, διαθέτουν τα πιο ονειρικά σινεμά που θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε.

  • Cinema d'Ete, Μονακό

Στο Μονακό, λοιπόν, βρίσκεται το Cinema D' Ete, με το εκπληκτικό σκηνικό του να διαδραματίζεται κάτω από τον επιβλητικό Βράχο του Μονακό ύψους 140 μέτρων.

Περιβαλλόμενο από την υδάτινη αγκαλιά της Μεσογείου, διαθέτει ξαπλώστρες και άνετα καθίσματα, μία τεράστια οθόνη με φόντο τον επιβλητικό βράχο και το εντυπωσιακό παλάτι του 12ου αι. καθώς και cafe απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε ποτά και σνακ.

  • Amante, Ίμπιζα

Ίσως ένα από τα πιο ονειρικά θερινά σινεμά του κόσμου.

Ο λόγος για το Amante, το οποίο αποτελεί μέρος του ομώνυμου beach club στον κόλπο Sol d' en Serra στην Ίμπιζα.

Εδώ, παρακολουθείτε την προβαλλόμενη ταινία κάτω από τον έναστρο ουρανό μέσα σε ένα εξωτικό περιβάλλον με φοίνικες, κουρνιασμένοι σε αναπαυτικά πουφ- κρεβάτια, σκεπασμένοι με λεπτή κουβερτούλα και απολαμβάνοντας πραγματικά εξωτικά cocktails.

  • Il Cinema Ritrovato, Ιταλία

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Μπολόνια και είναι αφιερωμένο στις παρουσιάσεις σπάνιων, κλασικών ταινιών.

Οι προβολές πραγματοποιούνται σε έναν τεράστιο υπαίθριο κινηματογράφο που στήνεται στην Piazza Maggiore από τις 22.00 και μετά.

  • Sun Pictures, Αυστραλία

Το παλιότερο θερινό σινεμά του κόσμου βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Αυστραλίας, στην πόλη Broome, και πρωτολειτούργησε το 1903 στην Chinatown.

Μετά από μια δεκαετία εξαγοράστηκε από άλλον επιχειρηματία, διαμορφώθηκε σε έναν πανέμορφο κήπο στην πόλη όπου εντοπίζεται σήμερα και επαναλειτούργησε ως Sun Pictures το 1916.