Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στον Πολυχώρο “Χυτήριο”

Για την Τετάρτη 19 Αυγούστου και την Πέμπτη 20 Αυγούστου, ο πολυχώρος Χυτήριο προσφέρει στους επισκέπτες του δύο κινηματογραφικές ταινίες με δωρεάν είσοδο.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Προβολή: στις 21:00.

ΛΟΛΙΤΑ

Παραγωγή: ΗΠΑ - Βρετανία 1962

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Πρωταγωνιστούν: Ντένχομ Ελιοτ, Πίτερ Σέλερς, Σέλεϊ Γουίντερς, Σου Λάιον, Τζέιμς Μέισον

Το προκλητικό μυθιστόρημα του Ναμπόκοφ σε μια συναρπαστική διασκευή, όπως μεταφέρθηκε από τον μεγάλο σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ με εξαιρετική ερμηνεία από τον Τζέιμς Μέισον. Ταινία διάχυτου, έντονου, ερωτισμού, χωρίς ούτε μία σκηνή σεξ, που σόκαρε στην εποχή της και συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα.

Υπόθεση

Ένας μεσήλικας καθηγητής γαλλικών νοικιάζει δωμάτιο στο σπίτι μιας όμορφης χήρας, έλκεται όμως από τη 14χρονη κόρη της με την οποία και δημιουργεί δεσμό με ολέθρια αποτελέσματα...

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΠΕΜΠΤΗ 20  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Προβολή στις 21.30

Irma la Douce. Dancing

Παίζουν: Τζακ Λέμον, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Λου Τζακόμπι, Μπρούς Γιάρνελ.

Σκηνοθέτης: Μπίλι Γουάιλντερ

Διάρκεια: 140' λεπτά

Κατηγορία: Kωμωδία

Βραβευμένη απολαυστική κωμωδία, μια ταινία που άφησε εποχή, μια κινηματογραφική απολαυστική ερμηνεία από τους Τζακ Λέμον και Σίρλεϊ Μακ Λέιν, που δίνουν ένα πραγματικό ρεσιτάλ ηθοποιίας.

Υπόθεση

Η Ίρμα είναι γνωστή στην πιάτσα που κάνει πεζοδρόμιο και πετυχημένη στο "επάγγελμά" της. Όλοι ξέρουν τι επικρατεί σε αυτή την γειτονιά και όλοι κοιτάνε να βγάλουν και κάποιο κέρδος από αυτό, αστυνομικοί, γιατροί, νταβατζήδες, κλέφτες όλοι μια αρμονική οικογένεια εδώ και πολύ καιρό. Μια μέρα όμως καταφθάνει στη γειτονιά αυτή ένας καινούργιος  'ψαράς'΄αστυνομικός (Jack Lemmon) που βάζει πάνω απ' όλα το καθήκον και που αγνοεί τους κανόνες και τους συμβιβασμούς που τόσα χρόνια υπήρχαν. Μόνο που αυτός θα πέσει παράφορα ερωτευμένος με την γλυκιά Ίρμα, δύσκολα όμως θα δεχτεί να την μοιραστεί με άλλους άντρες και έτσι αρχίζει να μεταμφιέζεται και να παριστάνει πελάτες της για να την έχει μόνο αυτός...

1963 - Όσκαρ Καλύτερου Σάουντρακ

Υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' γυναικείου ρόλου και καλύτερης φωτογραφίας

Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

ΧΥΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ THEATRE / ART CAFE

www.chytirio.gr

Ιερά Οδός 44, Γκάζι - Στάση Μετρό "Κεραμεικός"

Πληροφορίες: 210 3412313 - 6951787821