Έξυπνα δώρα για… BBQ lovers

Η αξία του κάθε δώρου δεν μετριέται ανάλογα με το κόστος του, αλλά κυρίως με το χρόνο που έχουμε ξοδέψει για να το διαλέξουμε.

Όταν βέβαια αποφασίζουμε να το φτιάξουμε μόνοι μας τότε το δώρο μας έχει ακόμα μεγαλύτερη συναισθηματική αξία. Έτσι λοιπόν εάν ο καλύτερος σας φίλος είναι λάτρης του μπάρμπεκιου και έχει την γιορτή ή τα γενέθλια του, αντί να του αγοράσετε κάτι συνηθισμένο μπορείτε απλά και έυκολα να του φτιάξετε με τα χεράκια σας ένα εξαιρετικό μίγμα μπαχαρικών για να το χρησιμοποιήσει στο επόμενο μπάρμπεκιου που θα οργανώσει στο σπίτι του. Αν μάλιστα το τυλίξετε σε εντυπωσιακή συσκευασία δώρου τότε όλοι θα ενθουσιαστούν  με την ιδέα σας.

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

1/4  του φλυτζανιού  μαύρη ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας  πάπρικα

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά

1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας  άσπρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε κόκκους

2 κουταλάκια του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Οδηγίες

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα  βάζο. Ανακινήστε για να ανακατευτούν όλα μαζί και είναι έτοιμο. Θα κρατήσει τουλάχιστον έξι μήνες εάν έχετε το δοχείο καλά σφραγισμένο.  

Μια επίσης ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να συνδυάσετε το μίγμα μπαχαρικών με μια μικροσυσκευή που θα του φανεί πολύ χρήσιμη για να ψήνει πατάτες κάθε φορά που οργανώνει μπάρμπεκιου στο σπίτι του. Χάρη στις ατσάλινες ανοξείδωτες λεπίδες της μπορεί να ψήσει 4 πατάτες ταυτόχρονα. Για να την παραγγείλετε πατήστε εδώ.

Όταν ένα πιρουνι είναι και θερμόμετρο απλοποιεί το ψήσιμο στη σχάρα και βοηθάει ανα πάσα στιγμή ο ψήστης να έχει τον έλεγχο της θερμοκρασίας και το μπάρμπεκιου να γίνεται στις καλύτερες συνθήκες ψησίματος. Σίγουρα κάποιος που είναι λάτρης του μπάρμπεκιου θα το αγαπήσει με την πρώτη ματιά. Για να το αγοράσετε πατήστε εδώ.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα πρόταση για τους ψήστες που τους αρέσει να έχουν όλα όσα θα  διευκολύνουν το έργο τους είναι η συσκευή ψησίματος για μπούτια και φτερούγες κοτόπουλου. Ταυτόχρονα  με την ίδια συσκευή υπάρχει η δυνατότητα  να ψήσετε και  λαχανικά στην σχάρα που διαθέτει.