Όταν το ελληνικό λάδι γίνεται… σαμπάνια, να την πιεις στο ποτήρι

Ως σαμπάνια των ελαιόλαδων παρουσιάζει ένα ελληνικό λάδι ο βρετανικός Independent, παραβλέποντας την “υψηλή τιμή” του, όπως σημειώνει σε σχετικό δημοσίευμα. Πρόκειται για το κρητικό παρθένο ελαιόλαδο One, το οποίο στο άρθρο προτείνεται ως ιδανικό συνοδευτικό για τη σαλάτα, αλλά και για μαγειρική. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, το προϊόν παράγεται με παραδοσιακές μεθόδους, οι οποίες το κάνουν ξεχωριστό με αποτέλεσμα να προσφέρει μία εξαιρετικά ισορροπημένη μεσογειακή γεύση.

Ένα ακόμα ελαιόλαδο, το οποίο απασχολεί το συντάκτη του δημοσιεύματος, δεν θα μπορούσε παρά να είναι από την άλλη φημισμένη ελαιοπαραγωγό περιοχή της Ελλάδας. Έτσι, το λάδι Καλαμάτας, με την ονομασία “Taste the Difference”, καταλαμβάνει τη δική του, ξεχωριστή θέση στα γευστικά κριτήρια των Βρετανών, οι οποίοι το έχουν κατατάξει και αυτό στη λίστα με τα 10 καλύτερα στον κόσμο.

 

Eπίσης, στη λίστα με τα κορυφαία ελαιόλαδα είναι το Nunez De Prado από τη Σικελία, το Hotel Chocolat Cocoa and Chilli Oil, βρετανικής προέλευσης, το Marqués de Valdueza Extra Virgin Olive Oil, από την Ισπανία, το επίσης ιταλικό Carluccio's umbrian, το A L'Olivier Black Fruity Virgin Olive Oil, επίσης αγγλικής καταγωγής, το Tesco Finest Sicilian από τη Σικελία και αυτό, το Castillo Early Royal 2012 Harvest Olive Oil από την Αγγλία και, τέλος, το Nudo Stone Ground with Lemons από την Ιταλία.