Το γλυκό με την ονομασία: «Το 1975: Ευτυχείτε»

Ένα μικρό comfort εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη έχει τις πλέον αντικομφορμιστικές ιδέες. Πριν από δύο χρόνια παρουσίασε το #bougatsan (κρουασάν που σερβίρεται με κρέμα μπουγάτσας σε διάφορες παραλλαγές) και πριν από 12 μήνες είχε σειρά το #preetyeclair.

Φέτος η Estrella αποφάσισε να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με ένα ευτυχισμένο νέο γλυκό: «Το 1975: Ευτυχείτε» που θα μπορούσε να σερβιριστεί σε ένα κλασικό αστικό σαλόνι.

Το γλυκό θα είναι διαθέσιμο από την 1η Δεκεμβρίου και είναι προϊόν της συνεργασίας του pastry chef του estrellathessaloniki Δημήτρη Τυμπάνη με τον Δημήτρη Κοπαράνη (food blogger και σεφ) που κατεβάζει το μυαλό του ιδέες. Ο κ.Κοπαράνης είναι και ο ‘μπαμπάς’ του ψαγμένου bougatsan.

«Το 1975: Ευτυχείτε» είναι εμπνευσμένο, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, από το xmas kitch, τα λαμπερά χριστουγεννιάτικα σόου της ιδιωτικής τηλεόρασης των 90s και τα μπισκοτογλυκά των τηλεοπτικών εκπομπών μαγειρικής.

Είναι μια κρέμα με άρωμα τριαντάφυλλο, κρέμα βανίλιας με ροδόνερο, μελοκαμαράρονα και φιλέ αμυγδάλου. Όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του είναι ένα old school trifle.