Αέρας Σπονδής στο ανανεωμένο Cash

Παρουσίαση εστιατορίου

Ελένη Νικολούλια

Το εστιατόριο του Cash φέτος δεν άλλαξε μόνο ορισμένες από τις λεπτομέρειες του χώρου του αλλά προχώρησε και σε μία ολοκληρωτική αλλαγή του μενού του που υπόσχεται να συγκινήσει τους λάτρεις της γαλλικής κουζίνας, και όχι μόνο.

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο το 2013 για το Water Restaurant του Sani Resort στην Χαλκιδική, Γιάννης Παρίκος, είναι ο σεφ που έχει αναλάβει το γευστικό τιμόνι του Cash στα πλαίσια της νέας μεγάλης συνεργασίας των ομάδων Μωράκη (Bogart, Cash, Rock n Roll, Gaspar, Balthazar) με Τραστέλη (Σπονδή, Hytra, Galazia Hytra, Fuga).

Ο νέος κατάλογος περιλαμβάνει από τερίνα φουά γκρα με πουρέ κυδώνι και λουίζα και μοσχαρίσιο ταρτάρ με Αρμανιάκ, αυγό και τρούφα, ως ραβιόλι με κρόκο αυγού, μανιτάρια, τρούφα και τυρί comte και δροσερές προτάσεις σε σαλάτες.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα κυρίως πιάτα που άλλοτε μας γαργαλούν με λαβράκι με σπανάκι και σάλτσα grenobloise με λεμόνι, κάπαρη και πιπεριά και άλλοτε μας συγκινούν γευστικά με στήθος πάπιας με ψητά πατζάρια, ζουμερά burger με black angus ή γενναίες μερίδες από rib eye με σάλτσα bearnaise.

Η κουζίνα του ανανεωμένου cash ισορροπεί άψογα ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο ενώ τα πιάτα παραπέμπουν στο διαχρονικό και εκλεπτυσμένο στιλ μίας γαλλικής brasserie, πάντα σε συνδυασμό με νέες ιδέες και σύγχρονα στοιχεία.

Ο σεφ Γιάννης Παρίκος ακολουθεί την ίδια λογική και στις προτάσεις του σε επιδόρπια (ποιος άλλωστε μπορεί να αρνηθεί σε ένα ζεστό fondant σοκολάτας με παγωτό φυστίκι), ενώ στα highlight σημειώνουμε φυσικά και τις προτάσεις σε cocktail που έχει επιμεληθεί ο παγκόσμιος νικητής του World Class 2009, Αριστοτέλης Παπαδόπουλος.

Τιμές: Από 50 ευρώ/άτομο

Δεληγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ. 212 1004772