Καλαματιανός Seafood Restaurant, η θαλασσινή ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της

Καλαματιανός Seafood Restaurant, η θαλασσινή ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της

Ένα εστιατόριο-προορισμός σε απόσταση αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη

Με μια ιστορία γεύσεων πάνω από 40 χρόνια, το seafood restaurant Καλαματιανός αποτελεί ιδανική αφορμή για μια εκδρομή στις Μηλιές Σταυρού, στο δρόμο προς το Άγιο Όρος. Πάνω στη θάλασσα του Στρυμονικού Κόλπου, σε έναν ριζικά ανακαινισμένο χώρο με ευρύχωρη βεράντα και καταπράσινο κήπο, η παραδοσιακή θαλασσινή ελληνική κουζίνα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέσα από τη δημιουργική ματιά του σεφ Χρήστου Γκρέμου.

Η ελληνική δημιουργική κουζίνα, με καθαρές γεύσεις, που ακολουθεί την εντοπιότητα και την εποχικότητα των υλικών, βρίσκεται στο επίκεντρο του μενού του Καλαματιανού. Γη και θάλασσα ενώνονται με σεμνή δημιουργικότητα και ευφάνταστους συνδυασμούς. Τοπικές πρώτες ύλες όπως τα φρέσκα ψάρια του Στρυμονικού κόλπου, τα εύσαρκα μύδια Στρυμονικού κόλπου και τα άλλα οστρακοειδή της περιοχής, τα κρίταμα από τα βράχια της περιοχής και τα πολύτιμα μάραθα μαζεμένα από το Άγιο Όρος, αναδεικνύονται δημιουργικά και συνδυάζονται εξαιρετικά με προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Δίπλα σε πρωτότυπες γαστρονομικές προτάσεις, όπως το σιταρότο με φιλέτο μπαρμπούνι και νούμπουλο και τα χτένια ψητά με σκορδοβούτυρο και καπνιστό αλάτι, συναντάς παραδοσιακές συνταγές που αναβιώνουν, όπως ο μπακαλιάρος τσιλαδιά με σταφίδες- μια μεσσηνιακή σπεσιαλιτέ που έχει προϊστορία σχεδόν δυο αιώνων-, αλλά και ξεχασμένες πρώτες ύλες όπως το βελουτέ οσπριάδας με 15 είδη ελληνικών οσπρίων.

Η μοναστηριακή κουζίνα κατέχει ξεχωριστή θέση στο μενού του εστιατορίου. Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε συνταγές με τη σφραγίδα του μοναχού Επιφάνιου, όπως ο ίδιος τις έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με τον σεφ του εστιατορίου, με αγνά, επιλεγμένα υλικά. Ο αγιορείτικος ροφός με κρεμμυδόζουμο, το κρασάτο χταπόδι και οι σουπιές γιουβέτσι είναι μερικές από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν.

Συνδυάστε τις γευστικές προτάσεις του καταλόγου με κάποιο από τα 30 και πλέον είδη τσίπουρου, ούζου και αποσταγμάτων. Αν προτιμάτε το κρασί, η wine list αποτελείται από 35 επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο έχει βραβευτεί με Χρυσό Βραβείο 2017 στην κατηγορία «Seafood Restaurant Menu» από την επιτροπή του θεσμού των «Estia Awards», συμπεριλήφθηκε στα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινής κουζίνας στην Ελλάδα από το «estiatoria.gr», ενώ κατάφερε να αποκτήσει μία θέση στις υποψηφιότητες για τα βραβεία Χρυσοί Σκούφοι 2017 και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018 από την γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος.

Πληροφορίες
Καθημερινά: 12.00-00.00 (Μάιος- τέλη Σεπτεμβρίου)

2ο χλμ Σταυρός-Ολυμπιάδα, Μηλιές Σταυρού Θεσσαλονίκης

Τηλ. 23970 61073

http://kalamatianos.restaurant

Fb page: Kalamatianos Seafood Restaurant