Στο Mollini για γνήσια αμερικάνικη κουζίνα

Το αγαπημένο cafe-bistrot του κέντρου μάς κερδίζει µε τις γευστικές προτάσεις του

Στην καρδιά της Αθήνας, απέναντι ακριβώς από το ιστορικό κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης επί της Ιπποκράτους και δίπλα στο θέατρο Ακροπόλ, το Mollini είναι ένα από τα πολύ όμορφα μαγαζιά του κέντρου, που εύκολα γίνεται στέκι.

BBQ Burger

Ήρεμο αλλά και ζωντανό, κομψό αλλά και φιλικό, έχει τον τρόπο να σε κάνει να χαλαρώσεις και να περάσεις όμορφα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Στάση για πρωινό και καφέ, lunch break, επαγγελματικό ραντεβού σε κεντρικό σημείο, ξεκούραση μετά τη βόλτα στα μαγαζιά, έξοδος μετά το θέατρο, αλλά και χαλαρό ποτό με τους φίλους, είναι κάποιοι από τους λόγους για να το επισκεφθείς.

Αυγά Benedict

Ο καλαίσθητος χώρος του ταιριάζει γάντι με τον καλλιτεχνικό αέρα της περιοχής- το μαγαζί βρίσκεται ανάμεσα σε θέατρα όπως το Ακροπόλ, το Γκλόρια και το Διάνα, αλλά και δύο βήματα από τη Λυρική Σκηνή. Η προσεγμένη διακόσμηση σε μεταφέρει στην εποχή του Μεσοπολέμου, ενώ οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους σε ταξιδεύουν στην Αθήνα του χθες.

Μεξικάνικη Σαλάτα

Όσο για την κουζίνα του; Είναι αυτή που θα αποτελέσει κίνητρο για να έρχεσαι εδώ ξανά και ξανά. Ο σεφ Χρήστος Τσακίρης, με χρόνια εμπειρίας στις ΗΠΑ, έχει να προτείνει πολύ ενδιαφέροντα πιάτα προσανατολισμένα στην american style κουζίνα. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης, όλα τα υλικά είναι προσεκτικά επιλεγμένα και καταφθάνουν στην κουζίνα ολόφρεσκα σε καθημερινή βάση. Το κρέας είναι υψηλής ποιότητας μοσχαρίσιο Black Angus, ενώ όλες οι σάλτσες είναι χειροποίητες προσθέτοντας πόντους στο τελικό αποτέλεσμα.

Το Mollini αποτελεί meeting point για το θεατρόφιλο κοινό της πόλης

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η μέρα στο Mollini ξεκινάει δυναμικά με γνήσιο αμερικάνικο πρωινό, το οποίο σερβίρεται 7 μέρες την εβδομάδα και περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία πιάτων που καλύπτουν κάθε γούστο: πολλές επιλογές σε ομελέτες, pancakes, αυγά Benedict, brunch burger, καθώς και ζεστά και κρύα σάντουιτς.

Η προσεγμένη διακόσμηση σε μεταφέρει στην εποχή του Μεσοπολέμου

Για τη συνέχεια της ημέρας, το μενού περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα σε ορεκτικά, πλούσιες σαλάτες από την αμερικάνικη αλλά και τη μεσογειακή κουζίνα (ξεχωρίσαμε την mexican salad σε μπολ από τορτίγια), ενδιαφέρουσες επιλογές σε ριζότο και ζυμαρικά, λαχταριστά κυρίως πιάτα με βάση το κρέας, καθώς και δύο πιάτα με ψάρι.

Πολύ δυνατά είναι τα Smoked BBQ Porks Ribs (καπνιστά χοιρινά πλευρά σιγοψημένα και μαριναρισμένα σε χειροποίητη σάλτσα BBQ) και το Mollini Black Angus (μοσχαράκι Black Angus σε σάλτσα ντομάτας με μανιτάρια και πιπεριές). Ειδική μνεία αξίζουν τα ζουμερά burgers με μπιφτέκι Black Angus 200 γρ. και νόστιμες σπιτικές σάλτσες που κάνουν τη διαφορά.

Classic Pancakes

Δοκιμάστε το πληθωρικό Famous Los Angeles Burger (με σάλτσα thousand island, πιπεριές jalapeno, αβοκάντο και σάλτσα guacamole) και θα μας θυμηθείτε. Μια αξιόλογη ποικιλία από κρασιά, μπύρες και κλασικά cocktails συνοδεύει ιδανικά κάθε γεύμα, ενώ για το φινάλε υπάρχει ποικιλία γλυκών και 16 διαφορετικές γεύσεις παγωτού από την Kayak.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mollini αποτελεί στέκι πολλών καλλιτεχνών και meeting point για το θεατρόφιλο κοινό της πόλης μετά από κάποια θεατρική παράσταση τόσο στο γειτονικό Ακροπόλ, όσο και στα υπόλοιπα θέατρα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Τα βράδια της Παρασκευής και του Σαββατοκύριακου έχουν ζωντανή μουσική πιάνο, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι live βραδιές κάθε Παρασκευή όπου μπορείς να ακούσεις από έντεχνο ελληνικό μέχρι jazz.

Smoked BBQ Pork Ribs

Πληροφορίες
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00-01.00, Σάββατο-Κυριακή: 09.00-02.00
Ιπποκράτους 9-11, Αθήνα, τηλ. 211 4077200
www.mollini.gr
Fb page: Mollini Cafe & Bistrot

*Στη κεντρική φωτογραφία: Ο κομψός χώρος του Mollini