Πέντε φθηνές ψαροταβέρνες στην Αθήνα

Ποιος είπε ότι η ψαροφαγία δεν μπορεί να είναι low budget;

Απολαμβάνουμε φρέσκα ψάρια και θαλασσινά με την παρέα σε πέντε αγαπημένα εστιατόρια- μεζεδοπωλεία της πόλης, χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Με γνώμονα την ποιότητα και την φρεσκάδα των πρώτων υλών τους, οι προτάσεις που ακολουθούν υπηρετούν την value for money φιλοσοφία, προσφέροντας πληθώρα μεζέδων ψαροφαγίας σε low budget όρους.

Άμμος

Με 11 και πλεόν χρόνια λειτουργίας το Άμμος, στο Μικρολίμανο, την πιο προνομιακή τοποθεσία στον Πειραιά, διαθέτει τραπέζια που επιπλέουν σχεδόν πάνω στη θάλασσα και δημιουργεί κυκλαδίτικες εικόνες στο νου, με την διακόσμησή του να φέρει έντονες αναφορές από τα χρώματα και τα αρώματα του Αιγαίου.

Οι γευστικοί μεζέδες με βάση τα θαλασσινά και το φρέσκο ψάρι πρωταγωνιστούν στον κατάλογο, από τον οποίο δεν θα ξέρετε τι να πρωτοεπιλέξετε. Φάβα Σαντορίνης, μαστέλο Χίου, γεμιστή σαρδέλα, αθερίνα του φαγά (στο τηγάνι με κρεμμύδι), μύδια του μπεκρή (πικάντικα σε κόκκινη σάλτσα), ριζότο θαλασσινών συνοδεύονται ιδανικά με τσίπουρο και μυρωδάτο ούζο, και σας βάζουν σε πειρασμό για μια γευστική ψαροφαγία δίχως προηγούμενο.

Τιμή: Από €17/ άτομο.

Πληροφορίες
Ακτή Κουμουνδούρου 44, Μικρολίμανο,τηλ. 210 4221868, www.ammosmikrolimano.gr

Ρακί Μεζέ

Από τα πλέον αγαπημένα μεζεδοπωλεία στην Καλλιθέα, το Ρακί Μεζέ διατηρεί αναλλοίωτη την ποιότητα των πρώτων υλών, όπως επίσης τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά που χαρακτηρίζουν όλα τα εστιατόρια του Ομίλου Καστελόριζο.

Στον κατάλογό του θα βρείτε πιάτα βασισμένα στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και άφθονη ρακή, οι οποίες, μαζί με την ελληνική μουσική, δημιουργούν τον ιδανικό συνδυασμό για άκρως παρεΐστικες στιγμές με βασικούς άξονες τη γεύση και το κέφι. Διατηρώντας το επίπεδο του ομίλου υψηλό, το Ρακί Μεζέ διακρίνεται για τις οικονομικές τιμές στις οποίες προσφέρονται τα πιάτα του.

Μάλιστα, διαθέτει ειδικό μενού "Το μενού της παρέας" το οποίο κοστίζει €16,50/ άτομο και περιλαμβάνει απεριόριστο φαγητό και ποτό για τον καθένα.

Πληροφορίες
Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 334, Καλλιθέα, τηλ. 210 9429027, fb page: ΡΑΚΙ ΜΕΖΕ

Ημεροβίγλι

Φημισμένη ψαροταβέρνα- ουζερί στην πολυτραγουδισμένη Πειραϊκή, το Ημεροβίγλι στην Ακτή Θεμιστοκλέους, φέρνει νησιώτικες εικόνες στην πόλη του Πειραιά.

Με απεριόριστη θέα στα νερά του Σαρωνικού και σε ένα περιβάλλον με άκρως νησιώτικη διάθεση, το Ημεροβίγλι αποτελεί μια προσιτή και καθιερωμένη εδώ και 16 και πλέον χρόνια επιλογή για ψαροφαγία, με ποικίλες γευστικές προτάσεις.

Ολόφρεσκα ντόπια ψάρια από τοπικούς ψαράδες, πληθώρα θαλασσινών μεζέδων και ορεκτικών παρελαύνουν στο τραπέζι σας. Οι επιλογές σας συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις ετικέτες της ενημερωμένης λίστας κρασιών, ούζο, τσίπουρο ή την αυθεντική ρακή Κρήτης. Τιμή: Από €15/ άτομο.

Πληροφορίες
Ακτή Θεμιστοκλέους 56, Πειραιάς, τηλ. 210 4523382, www.imerovigli.com.gr, fb page: Hmerovigli Ouzomezedopolio

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com