Tα κορυφαία ζαχαροπλαστεία στη Θεσσαλονίκη

Κάποια από τα ζαχαροπλαστεία που ακολουθούν εδρεύουν στη Νύμφη του Θερμαϊκού εδώ και πολλά χρόνια

Για όποιον λόγο και να βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη δεν νοείται να μην γνωρίσετε τη «γλυκιά» πλευρά της.

Κάποια από τα ζαχαροπλαστεία που ακολουθούν εδρεύουν στη Νύμφη του Θερμαϊκού εδώ και πολλά χρόνια και με μεγάλη ιστορία και εμπειρία στο χώρο αποτελούν τις πιο αξιόλογες γλυκές στάσεις που πρέπει να κάνετε.

Άλλα πιο καινούρια βάζουν την δική τους πινελιά στον γαστριμαργικό χάρτη της πόλης και σας συστήσουν σε πιο μοντέρνες γλυκές προτάσεις. Όποιο από αυτά και να επιλέξετε, πάντως, θα σας αφήσει σίγουρα τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κωνσταντινίδης

konstantinidis_2_edited

Τι τρώμε: Το περίφημο ολόφρεσκο μιλφέιγ -με αφράτη κρέμα πατισερί και τραγανή σφολιάτα- το οποίο παράγεται στο ανοιχτό εργαστήριο μπροστά στα μάτια μας. Στη συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Μητροπόλεως θα συναντήσετε το κεντρικό κατάστημα της αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδης στη Θεσσαλονίκη.

Με την τέταρτη γενιά ιδιοκτητών να κρατάει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης τα ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης από το 1920 αποτελούν συνώνυμα της άριστης ποιότητας. Κλείνοντας σχεδόν έναν αιώνα λειτουργίας με σεβασμό και πίστη στην παράδοση η αλυσίδα Κωνσταντινίδης έχει αποσπάσει δύο βραβεία γεύσης και ένα καλύτερου καταστήματος λιανικής πώλησης ενώ προσφέρει στους θαμώνες της (πλέον) περισσότερα από εκατό διαφορετικά προϊόντα.

Πληροφορίες 
Παύλου Μελά 7 & Μητροπόλεως 119
Τηλ. 2310 227956
www.konstandinidis.com
Fb page: Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Sugar Angel

sugar angel_edited

Τι τρώμε: Τις μοναδικές του τούρτες, με σχέδια που εξάπτουν τη φαντασία και των πιο απαιτητικών.

Στο χώρο του Sugar Angel, που θυμίζει γαλλικό μπιστρό ή το πιο γλυκό σπίτι του κόσμου, θα βρεθείτε για να αγοράσετε ή να δοκιμάσετε τα ολόφρεσκα, φτιαγμένα με μεράκι, ευρηματικότητα και καλό γούστο cupcakes, ασυναγώνιστα μπισκότα, που η διάσημη υπογραφή τους έχει γίνει περιζήτητη σε βαφτίσια, γάμους, παιδικά πάρτι, γενέθλια κι ένα σωρό άλλες αφορμές για περισσότερη χαρά και γλύκα στη ζωή μας.

Το μενού των γλυκών εμπλουτίζεται από τις καινούργιες προτάσεις της Αγγελικής Μεϊμάρη. Οι τούρτες Chocolate Oreo, Noisette και Caramel Peanut θα δημιουργήσουν σοβαρά διλήμματα στους φανατικούς οπαδούς των best sellers του μαγαζιού Red Velvet και Cheesecake!

Πληροφορίες 
Λασσάνη 1 & Προξένου Κορομηλά
Τηλ. 2310 225575
www.sugarangel.gr
Fb page: Sugar Angel workshop & coffee

Ble

ble_edited

Τι τρώμε: Προφιτερόλ & τιραμισού, από τις best seller προτάσεις του

Στεγασμένο σε ένα εντυπωσιακό, διατηρητέο νεοκλασικό κτήριο υψηλής αισθητικής στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, έχει αποσπάσει βραβεία και προβολή από τα Μέσα του εξωτερικού και φιλοξενεί τον ψηλότερο ξυλόφουρνο στον κόσμο, που φτάνει τα 12 μ. σε ύψος, και μάλιστα σε σχήμα μονόλιθου που χτίστηκε στο χέρι με λευκό πηλό από την Κρήτη, άχυρο και κατσικότριχες πάνω σε καλαμιές.

Στα προϊόντα που δελεάζουν το κοινό συγκαταλέγεται μια μεγάλη γκάμα γλυκών, με επιλεγμένα υλικά απ' όλο τον κόσμο (το προφιτερόλ και το τιραμισού είναι ανάμεσα στα best sellers, ενώ ιδιαιτέρως φημισμένες είναι τούρτες, οι σοκολάτες κορυφαίας ποιότητας, και τα παντελώς φυσικά παγωτά τους), τα διάσημα κρητικά (σφακιανή πίτα με απάκι, ξινομυζήθρα, λυχναράκια κ.ά.), καθώς και πληθώρα σε μικρογεύματα (φοκάτσιες, πίτες, σάντουιτς, κρύες σαλάτες, pasta fresca κ.ά.).

Πληροφορίες 
Αγίας Σοφίας 19 & Γ. Σταύρου
Τηλ. 2310 231200
www.ble.com.gr