Αυθεντική ιταλική κουζίνα στο Vincenzo στη Γλυφάδα

Ζυμαρικά και πίτσα όπως εκείνα που θα δοκιμάζατε σε πόλη της γείτονας χώρας


Οδηγός Αθήνα

Στην trattoria του Vincenzo, λίγα βήματα από την Πλατεία Εσπερίδων, θα φάτε pasta al dente, πίτσα, που ισάξιά της θα έχετε δοκιμάσει μόνο σε κάποια πόλη της νότιας Ιταλίας, φρέσκες σαλάτες, κρεατικά, ψάρι και θαλασσινά.

Σε ένα περιβάλλον, λοιπόν, που κυριαρχεί το ξύλο δημιουργώντας μια ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα –ο χώρος είναι απλός, όπως αρμόζει σε κάθε trattoria που σέβεται τον εαυτό της– θα μυηθείτε στα μυστικά της ιταλικής κουζίνας, με γευστικές προτάσεις –όλες παρασκευασμένες από επιλεγμένα παραδοσιακά υλικά– που θα σας ταξιδέψουν νοητά στη γείτονα χώρα.

vincenzo_7_edited

Πρωταγωνιστής του καταλόγου δεν είναι άλλος από την εξαιρετική pasta, με μια μεγάλη γκάμα επιλογών που ικανοποιεί όλα τα γούστα.

Λιγκουίνι με αχιβάδες και τοματίνια, σπιτικά νιόκι με σάλτσα ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό, χειροποίητα λαζάνια με μανιτάρια πορτσίνι σπανάκι και άσπρη σάλτσα, χειροποίητα κανελόνι γεμιστά με μοτσαρέλα, ρικότα και σάλτσα ντομάτας, ζυμαρικά σε σχήμα καραμέλας, γεμιστά με ρικότα και σπανάκι, σε σάλτσα από προσούτο και κρέμα γάλακτος είναι κάποια από τα πιάτα που θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό.

Vincenzo_4_edited

Στα δυνατά σημεία του μενού συγκαταλέγονται, επίσης, τα ριζότο –δοκιμάστε εκείνο με κρέμα παντζάρι, πανσέτα καπνιστή και κρέμα μπαλσάμικου καθώς και το παραδοσιακό Μιλάνου με ζαφεράνο– αλλά και η πίτσα, σε περισσότερες από 20 διαφορετικές εκδοχές.

Από τον κατάλογό του, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και πιάτα για τους λάτρεις του κρέατος –ταλιάτα και μοσχαρίσιο φιλέτο σχάρας με σος λεμονιού στις κορυφαίες επιλογές. Στα συν και το φημισμένο του τιραμισού, το οποίο ολοκληρώνει το γεύμα/ δείπνο σας με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

pnc2iioeΣημειώστε, ότι το Vincenzo διαθέτει μια secret αυλή στο πίσω μέρος του, η οποία θα γίνει σίγουρα η αγαπημένη σας γωνιά στη Γλυφάδα. Καλό είναι να έχετε κατά νου πως στο Vincenzo οι μερίδες είναι κάτι περισσότερο από γενναιόδωρες.

vincenzo_2_edited

vincenzo_1_edited

vincenzo_6_edited

Tip

Διαθέτει ενημερωμένη wine list για να συνοδεύσετε τις γευστικές επιλογές σας. Κάθε Πέμπτη διοργανώνει live jazz μουσικές βραδιές.

Πληροφορίες

Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα

Τηλ. 210 8941310210 8941425

vincenzoglyfada.gr

Fb page: Vincenzoglyfada