Σούπες στην Αθήνα που σε βάζουν σε χειμερινό mood

Γευστικές σούπες, βελουτέ ή πιο παραδοσιακές, για να ξεκινήσουμε τον χειμώνα έτσι όπως πρέπει

Ένα πιάτο σούπας, πάντα είναι βάλσαμο. Το κατάλληλο ορεκτικό για να μας ανοίξει την όρεξη αλλά και η ιδανικότερη επιλογή για να ξεκινήσουμε τον χειμώνα μας, όσο πιο ζεστά και γευστικά γίνεται.

Βελουτέ, παραδοσιακή γαλλική ή ταϊλανδέζικη, η μοναδική διαφορά εντοπίζεται στην υφή και την γεύση.

Το αίσθημα που μας δημιουργείται, ωστόσο, όποια και να επιλέξουμε παραμένει το ίδιο.

Η ευχαρίστηση στα καλύτερά της. Καλή απόλαυση!

Malabar in House

Ένα υπέροχο εστιατόριο σε έναν πανέμορφο και πολύ προσεγμένο χώρο στο ισόγειο του πολυτελούς, boutique ξενοδοχείου The Margi στη Βουλιαγμένη.

Ο λόγος για το Malabar in House, όπου ο βραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής δημιουργεί εμπνευσμένες γεύσεις παντρεύοντας την ελληνική με την έθνικ κουζίνα, με πρώτες ύλες που προέρχονται αποκλειστικά από την The Margi Farm.

Στο lunch menu του, λοιπόν, θα βρείτε μία ελαφριά σούπα κολοκύθα με λάδι κάρι ενώ στο dinner menu η σούπα κολοκύθα με escalope φουά γκρα σίγουρα θα κινήσει το ενδιαφέρον σας.

Πληροφορίες
Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8929160, www.themargi.gr, fb page: The Margi Hotel

Pie Works

Το εργαστήριο- αγαπημένο στέκι της Νίκης και την Ελπίδας στο Κολωνάκι (επί της Αμερικής) είναι γνωστό για τις χειροποίητες πίτες που παρασκευάζουν οι δύο φίλες με χειροποίητο φύλλο και τα πιο αγνά υλικά της αγοράς, σε πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς που πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Ολοκαίνουρια, ωστόσο, άφιξη του καταλόγου αποτελούν και οι σούπες ημέρας σε διάφορες γεύσεις όπως κολοκυθόσουπα με κίτρινη κολοκύθα, κοτόπουλο με noodles και λαχανικά, πατατόσουπα με γλυκάνισο, μπρόκολο με ροκφόρ, μανιταρόσουπα κ.α.

Μάθετε περισσότερα για το Pie Works

Chez Michel

Με παριζιάνικο αέρα και γαλλική αισθητική –ο χώρος του είναι εκπληκτικός και ιδιαιτέρως προσεγμένος έτσι ώστε να βγάζει ταυτόχρονα κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και ζεστή ατμόσφαιρα– το all day cafe- bistrot Chez Michel γίνεται προορισμός στην καρδιά της Αθήνας από μόνο του.

Ο κατάλογός του είναι πλήρως ενημερωμένος με μια ευρεία γκάμα επιλογών και προτάσεων, που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις περιστάσεις, δίνοντάς μας ακόμη έναν λόγο για να το επιλέγουμε.

Σε καθημερινή βάση, μάλιστα, διαθέτει και μια διαφορετική σούπα ημέρας βελουτέ σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων –κολοκύθα, παντζάρι, πράσο, κόκκινη φακή, καρότο, μανιταριών, κρεμμυδόσουπα κ.α.

Ενημερωθείτε για το Chez Michel Πανεπιστημίου

The Great Syntagma

Από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στην Πλατεία Συντάγματος, που φιλοδοξεί να γίνει το επόμενο all day meeting point στην ευρύτερη περιοχή.

Το The Great Syntagma, είναι ένα cafe- bar restaurant που προστέθηκε στο δυναμικό του κέντρου της Αθήνας –βρίσκεται επί της Όθωνος, λίγα μόλις βήματα από το μετρό του Συντάγματος– και απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν να περάσουν ποιοτικές στιγμές σε ένα όμορφο περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Η κουζίνα του μοντέρνα, ελληνική με ευρωπαϊκές επιρροές φέρει την υπογραφή του σεφ Ηρακλή Δημακόπουλου, ο οποίος έχει ετοιμάσει μια κάρτα με ελληνικές, κατά βάση, γεύσεις βασισμένες σε ελαφρώς παραλλαγμένες και εκμοντερνισμένες ελληνικές συνταγές και επιλεγμένες πρώτες ύλες από Έλληνες παραγωγούς.

Ιδανική επιλογή για ένα light lunch break η σούπα ημέρας ή οι σταθερές ντοματόσουπα και γαλλική κρεμμυδόσουπα.

Ενημερωθείτε για το The Great Syntagma

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com