Burger Joint, δεν σταματά να μας εκπλήσσει ποτέ

Εισήγαγε τη φιλοσοφία των αμερικάνικων burgers στην καθημερινότητά μας με τον πιο γευστικό τρόπο, αλλάζοντας τα μέχρι πρότινος δεδομένα στο χώρο της εστίασης. Ο λόγος για το Burger Joint, που μας υποδέχεται στο φρέσκο περιβάλλον του στην πλατεία Νυμφών (μετακόμισε εδώ από την άνοιξη του 2015) στη Γλυφάδα. To design του μας ταξιδεύει στο μακρινό Λος Άντζελες, ενώ στα βασικά χαρακτηριστικά του οι τεράστιοι, τροπικοί κοκοφοίνικες και οι διάφανες επιφάνειες που επιτρέπουν την είσοδο άπλετου φωτός στο εσωτερικό του μαγαζιού.

Είναι γεγονός ότι το Burger Joint μας έχει συνηθίσει στις αλλαγές (στο νέο του χώρο λειτουργεί περισσότερο με τη φιλοσοφία εστιατορίου παρά «γρήγορου φαγητού» όπως είχε πρωτοξεκινήσει) γι αυτό και δεν μας προκαλεί έκπληξη η όποια νέα-καινοτόμα κίνηση κάνει. Με τους ιδιοκτήτες του, Γιώργο, Φάνη και Θανάση Παπακώστα, να διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα έχοντας εργαστεί στο παρελθόν σε κέντρα εστίασης στη Νέα Υόρκη και την Αθήνα, σίγουρα η επιλογή μας αποτελεί εγγύηση.

Έτσι, λοιπόν, αυτή τη φορά η πρωτοτυπία του Burger Joint έγκειται στα fix menu, χωρισμένα σε lunch (€9/άτομο, κυρίως πιάτο, ατομική σαλάτα, τηγανιτές πατάτες και ποτό), Italian (€15/2 άτομα, σαλάτα Ceasar, πίτσα της επιλογής σας, γλυκό πανακότα και ποτό) και early dinner (€11,50/άτομο, ατομική σαλάτα ή ορεκτικό, κυρίως και γλυκό). Τα συγκεκριμένα μενού διατίθενται από Δευτέρα έως Παρασκευή 12.00- 17.00 (lunch & italian) και 17.00- 20.00 (early dinner), εκτός αργιών και εορτών και όχι για την υπηρεσία delivery.

Σταθερή αξία, ωστόσο, παραμένουν η υψηλή ποιότητα και η μοναδική γευστική απόλαυση, με τα ζουμερά χειροποίητα burgers (τα μπιφτέκια είναι από φρέσκο μοσχαρίσιο κρέας black angus, δικής τους εισαγωγής από Αμερική και Αυστραλία και ψήνονται medium-well, ώστε να είναι σούπερ απολαυστικά) με χειροποίητο ψωμί και φρέσκα λαχανικά, να έχουν κάνει φανατικό του είδους όποιον τα δοκιμάσει.

Από το κατάλογό του ξεχωρίστε τα The Mexican (τσένταρ, ντομάτα, πιπεριές, γκουακαμόλε και spicy mayo), The Duke (τυρί fontina, μπρι, δύο φέτες μπέικον, κρεμμύδι και truffle mayo), Umami (κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμερλωμένα κρεμμύδια και truffle mayo), The Hangover Burger (τσένταρ, μπείκον, μαρούλι, κρεμμύδι, ντομάτα, τηγανητό αυτό και spicy mayo) ή δημιουργήστε εκείνο της αρεσκείας σας με υλικά της επιλογής σας. Οι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, ωστόσο, θα ξετρελαθείτε σίγουρα με την pizza του η οποία παρασκευάζεται σύμφωνα με τον ναπολιτάνικη φιλοσοφία και συναγωνίζεται σε δημοφιλία τα burgers.

Τέλος, ο κατάλογος εμπλουτίστηκε με νέες γευστικές προτάσεις και μια πιο «υγιεινή» φιλοσοφία, καθώς η παρουσίαση του κάθε πιάτου συνοδεύεται και από τη θερμιδική αξία του. Στα plus της νέας τοποθεσίας του και η προσθήκη του μπαρ με την ενημερωμένη λίστα των cocktails, την οποία έχει επιμεληθεί επαγγελματίας mixologist, έτσι ώστε όλες οι προτάσεις της να συνοδεύουν ιδανικά το burger ή το πιάτο της επιλογής σας.

Tip: Στον όροφο λειτουργεί χώρος που διατίθεται για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων όπως συνέδρια, εταιρικά meetings, παιδικά πάρτι κ.α.

Info
Κυριακή- Πέμπτη: 12.00-03.00, Παρασκευή- Σάββατο: 12.00-04.00
Τιμές: Από 10-15 ευρώ/άτομο

Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα
Τηλ. 210 8940260
[email protected]
www.burgerjoint.gr
www.facebook.com/BurgerJoint.gr

"Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα καλύτερα στέκια για φαγητό και καφέ στην περιοχή κατεβάστε την εφαρμογή Athens by GreekGuide.com στο κινητό σας δωρεάν και απολαύστε ένα άλλο «πρόσωπο» της Αθήνας!"