10+1 στέκια της Αθήνας όπου θα νιώσετε σαν να είστε στην Κρήτη

Μπορεί να μην βρισκόμαστε στην Κρήτη και ένα ταξίδι ως εκεί να μοιάζει μακρινό, ωστόσο τίποτα δεν μας εμποδίζει να βρεθούμε… γευστικά εκεί, μέσα από τα εστιατόρια της Αθήνας που αγαπούν  την κουζίνα της Μεγαλονήσου και μας μεταδίδουν τη φιλοσοφία της.

Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη

Αυθεντική κρητική ρακή και μαρουβάς (ντόπιο κρασί), απάκι, χοχλιοί, σφακιανή πίτα, χανιώτικο μπουρέκι και τσιγαριαστό είναι κάποιες μόνο από τις συνταγές που θα σας μυήσουν στην κρητική κουζίνα. Σε όλα αυτά αν συμπληρώσουμε και ήχους λύρας, μια αυθεντική κρητική εμπειρία μπορεί να γίνει πραγματικότητα και σε αθηναϊκό σκηνικό. Ακολουθούν τα αγαπημένα μας κρητικά εστιατόρια στην πόλη που θα σας βάλουν σίγουρα σε δίλημμα. Απολαύστε τα όλα.

Η Κρήτη

Κατά κοινή ομολογία «Η Κρήτη» στη στοά Βερανζέρου στην πλατεία Κάνιγγος, αποτελεί ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά μεζεδοπωλεία της κουζίνας της Μεγαλονήσου στην Αθήνα. Κατσικάκι τσιγαριαστό, μαραθόπιτες, χοχλιοί μπουμπουριστοί, ντοματίνια γεμιστά με φέτα, αυγά με στάκα, σφακιανή πίτα κ.α. σας συστήνουν στις καλύτερες γεύσεις της Κρήτης. Αυθεντική, κρητική ρακή ή κρασί από τη Σητεία για συνοδευτικό στα must.

Info

Καθημερινά: από τις 09.00

Από 12 ευρώ/άτομο

Βερανζέρου 5, Πλατεία Κάνιγγος

Τηλ.: 210 3826998

Τα Ρωμανάκια

Γνήσιος εκπρόσωπος των γεύσεων της Κρήτης στην Αγία Παρασκευή. Τα Ρωμανάκια (έτσι αποκαλούσαν τους ιδιοκτήτες, Κώστα και Μανώλη Ρωμανάκη, στον τόπο καταγωγής τους, την Κρήτη), θα σας μυήσουν στην κρητική φιλοσοφία από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ζεστό σπιτικό φαγητό βασισμένο σε κρητικές παραδοσιακές συνταγές και αυθεντική κρητική ρακή, σε ένα φιλόξενο περιβάλλον. Μην χάσετε τα κρητικά γλέντια με παραδοσιακή, κρητική μουσική ή τις λυχναροβραδιές, μόνο υπό το φως των λύχνων. Μάθετε τι άλλο δεν πρέπει να χάσετε εδώ.

Κατσούρμπος

Σας υποδέχεται στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι και από το 2005 όποτε και πρωτολειτούργησε συγκεντρώνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης, τα κρέατα είναι φρέσκα, ενώ για την παρασκευή των πιάτων του χρησιμοποιείται μόνο βιολογικό, αγνό παρθένο ελαιόλαδο από το Λευκοχώρι Μονοφατσίου. Μάθε τα πάντα για τον Κατσούρμπο εδώ.