Margherita Pizza Artigianale: Άφιξη με γεύση Νάπολης στη Ν. Ερυθραία

Παρουσίαστη Εστιατορίου

Με βάση την κουλτούρα της μακρόχρονης Ναπολιτάνικης παράδοσης, αλλά και τις αξίες και τις γεύσεις της Ελληνικής γαστρονομίας δημιουργήθηκε από τον Χρήστο Σοκόλη (Fresh, Food Concepts) το νέο concept “Margherita Pizza Artigianale” με στόχονα αποδείξει ότι το “street food” μπορεί να είναι εξαιρετικά ποιοτικό και πολύ γευστικό.

Στον παραδοσιακό Ναπολιτάνικο Ξυλόφουρνο με ξύλα οξιάς, κάθε μέρα ο Pizzaiolo φουρνίζει πίτσες και φοκάτσιες ζυμωμένες με το περίφημο Ναπολιτάνικο αλεύρι του μύλου Caputo, σε συνδυασμό με φρέσκες πρώτες ύλες από μικρά Ιταλικά σπίτια...

ΜozarrellaBufala που έρχεται κάθε Πέμπτη με το αεροπλάνο, gorgonzola, provolone dolce, εξαιρετικό prosciutto San Daniele και γνήσιο Μιλανέζικο σαλάμι.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη κουζίνα της Margherita όμως, έχουν επίσης τα καλύτερα προιόντα από Έλληνες παραγωγούς , που επάνω στα καλοφουρνισμένα ζυμάρια της πίτσας αναδεικνύουν τις αρετές, τα αρώματα και τις αυθεντικές γεύσεις της Ελλαδας.

Έτσι εκτός από τις κλασικές Ιταλιάνικες, “Margherita”, ” Caprese”, ” Melanzanee Bufala” με μελιτζάνα καπνισμένη στο ξυλόφουρνο, ή “Uovae pancetta” με αυγά πανσέτα και σχοινόπρασο,

αξίζει κανείς να δοκιμάσει μία “Greca” με Μορταδέλα Αλεξάνδρειας και καλαθάκι Λήμνου Χρυσάφη, μία “Egeo” με Μελίχλωρο Λήμνου, ντοματάκι Σαντορίνης και Απάκι ή Παστράμι, την πικάντικη “Orientale” με σουτζούκι Αδάνων, ή μία “Salsicia” με πρασάτο λουκανικο Δράμας και αγγινάρα, ενώ πολύ σύντομα στο μενου θα υπάρχει μία “Funghi” με φρέσκα Ελληνικά Βασιλομανίταρα.

Στούς πάγκους της Margherita με την πίτσα μπορεί κάποιος να απολαύσει ποτήρια κρασί, από μια λίστα Ιταλικού και Ελληνικού αμπελώνα και ωραίες μπίρες από μικροζυθοποιείες της Ελλάδας και της Ιταλίας ή να προμηθευτεί φιάλες για το σπίτι μαζί με την πίτσα του, σε πολύ ελκυστικές τιμές.

Τρ.-Κυρ.: 13:00-23:00

Λεωφ. Κηφισίας 363, έναντι ΑΒ Βασιλόπουλου Ν. Ερυθραίας, τηλ. 211 4081132