Τα περίεργα του γυμναστηρίου!

Είναι το μέρος που θα πας όχι μόνο για να γυμναστείς απλά, αλλά για να ξεφύγεις, να εκτονωθείς και να ηρεμίσεις. Ξεκινάς με την καλύτερη διάθεση, θετική ενέργεια και τελοσπάντων τι μπορεί να πάει τόσο στραβά πια για να στην χαλάσει ; Στην πραγματικότητα τίποτα, αν έχεις τον σωστό τρόπο για να αντιμετωπίσεις μερικές από τις πιο συνήθεις ενοχλητικές καταστάσεις του γυμναστηρίου. Διάβασε πώς να αντιδράσεις σε κάθε περίπτωση!

Εισβολέας στον χώρο σου! Κατάφερες να βρεις μια θέση στο αγαπημένο σου μάθημα γιόγκα και ενώ μόλις αυτό έχει ξεκινήσει, κάποιος αργοπορημένος έρχεται και ‘’σφηνώνεται’’ μόλις μερικά εκατοστά από την θέση σου. Τώρα σίγουρα δεν μπορείς να ‘’χαιρετήσεις τον ήλιο’’ χωρίς να χτυπήσεις τον διπλανό σου. 

Λύση:  Αντιμετώπισε το με ευγενικό τρόπο. Ξεκίνα με την σκέψη ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι αγενής σκόπιμα, απλά είναι ‘’τυλιγμένος’’ στον κόσμο του. Επεσήμανε του, ότι θα χρειαστείς περισσότερο χώρο και όταν η ευγένεια αποτύχει…επιστράτευσε την ‘’εξουσία’’ που δεν είναι άλλη από τον προπονητή του μαθήματος.

Οι Μυρωδιές: καθώς τρέχεις στο ελλειπτικό μηχάνημα, μια δυνατή μυρωδιά κατευθύνεται προς το μέρος σου και νοιώθεις ότι θα πάθεις ασφυξία ή θα λιποθυμήσεις. 

Λύση: αν δεν μπορείς να μετακινηθείς πιο πέρα τότε καλό είναι να πεις το πρόβλημα σου διακριτικά στον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. Όταν πρόκειται για θέμα προσωπικής υγιεινής σίγουρα είναι άβολο να το εκφράσεις στο ίδιο το άτομο που το έχει. Επειδή όμως είναι κάτι που ενοχλεί τους περισσότερους πελάτες , είναι καθήκον του υπεύθυνου να εξασφαλίσει ότι το περιβάλλον παραμένει ευχάριστο και καθαρό και αυτό συμπεριλαμβάνει να μιλήσει στα άτομα που δεν τηρούν τους βασικούς κανόνες προσωπικής υγιεινής.

Σου ‘’πηραν’’ το μηχάνημα: έχεις τελειώσει την άσκηση σου, κατευθύνεσαι στο επόμενο μηχάνημα όταν ξαφνικά κάποιος άλλος το προλαβαίνει πριν από εσένα. 

Λύση: είναι λογικό να τύχει να μοιραστείς τα μηχανήματα με κάποιον, αφού δεν βρίσκεσαι στο προσωπικό σου γυμναστήριο. Έτσι, με ευγενικό τρόπο προσέγγισε το άτομο που κάνει στο μηχάνημα που χρειάζεσαι και πρότεινε του να κάνετε εναλλάξ στα διαλείμματα του. Αν αρνηθεί και επιμείνει να το κρατάει ακόμα και όταν κάνει διάλλειμα, απεύθυνε το θέμα στον υπεύθυνο του γυμναστηρίου για να δώσει την λύση ‘’αναίμακτα’’ και χωρίς παρεξηγήσεις.

Ο ιδρώτας: εντάξει, είσαι στο γυμναστήριο είναι φυσιολογικό να ιδρώσεις και εσύ και όλοι. Τι γίνεται όμως όταν κάποιοι αφήνουν τον ιδρώτα πίσω τους σαν σήμα κατατεθέν σε πάγκους και μηχανήματα ;

Λύση: όσο άβολο και να ακούγεται ζήτησε από το άτομο που χρησιμοποίησε πριν τον πάγκο, να σκουπίσει τα ..αποτυπώματα του, πριν μεταβεί σε άλλο μηχάνημα. Εκμεταλλεύσου τον κανόνα-σε κάθε γυμναστήριο η χρήση πετσέτας είναι υποχρεωτική ώστε να αποφεύγονται τέτοιες καταστάσεις. Επεσήμανε στο άτομο αυτό ότι δεν τειρεί αυτό τον κανόνα ώστε την επόμενη φορά να έχει την πετσέτα του. Αν το πρόβλημα εμμένει, επιστράτευσε τον υπεύθυνο-το έμαθες πλέον!

Οι πολυλογάδες: ενώ ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις την προπόνηση σου, κάποιος που με τα βίας γνωρίζεις προσπαθεί να σου πιάσει την κουβέντα. Ναι ο χώρος του γυμναστηρίου είναι ένα μέρος κοινωνικοποίησης και παρέας, όμως αυτό αποτελεί συγχρόνως παγίδα για να μην ακολουθείς σωστό και ολοκληρωμένο ρυθμό προπόνησης και συνεπώς να μην έχεις τα αποτελέσματα που οραματίζεσαι. 

Λύση: μπορείς πάντα να αποφύγεις την οπτική επαφή-ναι αυτό εννοούμε, να κάνεις πως δεν τον είδες! Αν είναι αναπόφευκτη η συζήτηση, χαιρέτησε ευγενικά και ξεκαθάρισε ότι δεν θέλεις να παρεκκλίνεις από το πρόγραμμα προπόνησης σου και οτι μπορείτε να μιλήσετε κάποια άλλη στιγμή!