Επουλώνουμε τα τραύματα… με γέλιο

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Ληντς, το γέλιο αποτελεί την πλέον ιδανική λύση για τα τραύματα και τις πληγές.

Συγκεκριμένα οι επιστήμονες τονίζουν ότι το αληθινό γέλιο, αυτό που προέρχεται από την καρδιά μας, βοηθάει στην γρήγορη επούλωση τους, ακόμα και αν πρόκειται για δύσκολες και ιδιαίτερα επίμονες περιπτώσεις. Το γεγονός αυτό εύκολα μπορεί να εξηγηθεί αν σκεφτεί κανείς ότι το γέλιο βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Κατά τη διάρκεια της πενταετούς μελέτης, εφαρμόστηκε σε 337 ασθενείς με τραύματα στα πόδια ένας χαμηλής δόσης υπέρηχος. Η νέα αυτή ιατρική τεχνολογία όμως, σύμφωνα με όσα έγραψε η επικεφαλής ερευνήτρια Άντρεα Νέλσον στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση» δεν κατάφερε να φέρει τα επιθυμητά αποτέλεσματα.

«Διαπιστώσαμε πως η ιδανική λύση για τους ασθενείς είναι να διεγείρουμε την κυκλοφορία του αίματος από τα πόδια προς την καρδιά», τόνισε η δρ Νέλσον. «Ο καταλληλότερος τρόπος για να μπορέσουμε να το καταφέρουμε ήταν ο συνδυασμός σωστής διατροφής και άσκησης με την τοποθέτηση επιδέσμων».

«Παράλληλα διαπιστώσαμε ότι το ξεκαρδιστικό γέλιο βοηθάει ιδιαίτερα στην γρήγορη επούλωση των πληγών διότι κινητοποιεί το διάφραγμα ,άρα βοηθάει και στη σωστή κυκλοφορία του αίματος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα ταλαιπωρούνταν από δύσκολα και επίμονα τραύματα στα πόδια, τα οποία δεν είχαν καταφέρει να επουλωθούν ούτε ύστερα από εξάμηνες θεραπείες.