Tips που δεν γνωρίζετε για να αποφύγετε το κρύωμα!

Τον χειμώνα λόγω των έντονων εναλλαγών θερμοκρασίας από τους εξωτερικούς σε εσωτερικούς χώρους και αντίστροφα, η ανάπτυξη μικροβίων και η ανθεκτικότητα των ιών είναι αυξημένη. Προστατευτείτε ακολουθώντας μερικούς από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους.

  1. Πλύνετε τα χέρια σας μέχρι του αγκώνες
  2. Σκουπίστε τα χέρια σε χαρτί και όχι πετσέτα. Οι πετσέτες μπορεί να συγκεντρώσουν μικρόβια ενώ το χαρτί είναι μιας χρήσεως και προσφέρει περισσότερη υγιεινή. 
  3. Βγείτε έξω! Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό αλλά είναι μια κίνηση κλειδί για να παραμείνουμε υγιείς τον χειμώνα. Είναι μύθος ότι το κρύο προκαλεί γρίπη ή ιώσεις καθώς η κύρια αιτία τους είναι ότι περνάμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους εκθέτοντας τον οργανισμό μας σε ιούς πολύ πιο συχνά. 
  4. Καταναλώστε Ginger. Είναι πλούσιο σε αντιμικροβιακές ιδιότητες βοηθώντας μας να καταπολεμήσουμε κάποιους ιούς και μικρόβια που προκαλούν κρύωμα και γρίπη. 
  5. Χρησιμοποιήστε υγραντήρα. Ο κρύος και ξηρός αέρας του χειμώνα μπορεί να κάνει το δέρμα μας πιο στεγνό έτσι και τους βλεννογόνους αδένες που είναι μια από τις γραμμές άμυνας του οργανισμού μας. Η σωστή λειτουργία τους εξαρτάται από την ενυδάτωση που έχουν.
  6. Εχινάκεια και Βιταμίνη C. Βασικές ουσίες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας. Το ιδανικό είναι να καταναλώνουμε ημερήσια ποσότητα 2000-5000 mg βιταμίνης C και 700mg εχινάκεια.