Οχτώ ροφήματα που θα σας χαλαρώσουν!

Μετά από μια περίοδο εορτών γεμάτη γλυκά, αλκοόλ, πολύ φαγητό και λίγο ύπνο, ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από χαλάρωση προκειμένου να επανέλθει στους συνηθισμένους βιορυθμούς του. Οπότε αφήστε το ποτό στην άκρη και απολαύστε ροφήματα που θα σας ηρεμήσουν!

Πράσινο τσάι: η θειανίνη που περιέχει, δημιουργεί ηρεμία και χαλάρωση στον εγκέφαλο και με αυτό τον τρόπο μειώνεται το στρες.

Βαλεριάνα: αυτό το φαρμακευτικό βότανο, καταπολεμά την ανησυχία, την νευρικότητα και τις αϋπνίες.

Χυμός κεράσι: δεν έχει άμεση δράση αλλά αν καταναλώσετε ένα φλιτζάνι την ημέρα μπορεί να βελτιώσει την διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου. Ένας καλός ύπνος, βοηθάει να είμαστε ήρεμοι κατά την διάρκεια της ημέρας και να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά την πίεση.

Μαύρο τσάι: έρευνες έδειξαν ότι όταν καταναλώσουμε τσάι για παραπάνω από 6 εβδομάδες, τα επίπεδα κορτιζόλης μειώνονται. Η ορμόνη αυτή εκκρίνεται σε καταστάσεις άγχους και πίεσης.

Γάλα: είναι πλούσιο σε τρυπτοφάνη, ένα από τα 22 πρωτεϊνικά αμινοξέα το οποίο βοηθάει στην μετατροπή σεροτονίνης. Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη που βελτιώνει την διάθεση μας και μας κρατάει ήρεμους. Το ασβέστιο και το μαγνήσιο που περιέχει το γάλα, βοηθά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Χαμομήλι: η ουσία γλυκίνη, η οποία αποτελεί αμυνοξύ που χαλαρώνει τα νεύρα και λειτουργεί σαν ελαφρύ ηρεμιστικό.

Νερό: απελευθερώνει τις ενδορφίνες σε όλο το σώμα, οι οποίες ευθύνονται για την ευεξία και την καλή διάθεση.

Green mix: αναμειγνύοντας χυμό από σέλερι, σπανάκι και μπρόκολο, θα έχετε ένα ρόφημα πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο και πολύ βιταμίνη C, τα οποία συμβάλουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης και βοηθάνε στο τρόπο που αντιδράει ο οργανισμός μας στο στρες.