Το 2014 απόκτησε την εικόνα που θέλεις!

Αδιαμφισβήτητα, είναι για όλους μας πιο δύσκολο να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις όταν αισθανόμαστε άσχημα ψυχολογικά. Η απλή απόφαση για παράδειγμα, να προσέξει κάποιος λίγο περισσότερο τον εαυτό του, προϋποθέτει σίγουρα και την κατάλληλη ψυχολογία. Δεν μπορείς εύκολα να ξεκινήσεις διατροφή και γυμναστήριο όταν νιώθεις πεισμένος ψυχολογικά, με άγχη και στρες. Η ιδέα και μόνο της σωματικής άσκησης φαντάζει βουνό!

Σύμφωνα με ειδικούς-ψυχολόγους, η μαγική λύση για να μην περιμένουμε αιωνίως την καταλληλότερη και ιδανικότερη στιγμή για να κάνουμε κάποια απλά πράγματα για τον εαυτό μας, είναι να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για όσα ήδη έχουμε. Η ευγνωμοσύνη ουσιαστικά μας οδηγεί πιο γρήγορα σε μια χαρούμενη διάθεση, ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε καλύτερα στην καθημερινότητα μας. Η θετική σκέψη, η χαρά και η αισιοδοξία βοηθούν σημαντικά στην επίτευξη των προσωπικών μας στόχων. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε περιπτώσεις που ο στόχος αυτός έχει να κάνει με την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2003 στην εφημερίδα “Journal of the American Dietetic Association”, οι συμμετέχοντες που λάμβαναν σημαντική ψυχολογίκη στήριξη-ενθάρρυνση από τον διαιτολόγο τους, όχι μόνο έφταναν πιο γρήγορα στο στόχο τους από εκείνους που πάλευαν μόνοι τους, αλλά διατηρούσαν και στη συνέχεια το σωματικό τους βάρος στο σωστό επίπεδο.

Η ευγνωμοσύνη σου δίνει προοπτική. Η πίεση που μας προκαλούν οι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής συχνά μας αποσυντονίζει, μας αποπροσανατολίζει και μετατρέπει τα πιο απλά ζητήματα σε πολυσύνθετα. Αν λοιπόν αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να ισορροπήσεις ανάμεσα σε οικογένεια και εργασία, προσέχοντας συγχρόνως τη διατροφή και το σώμα σου, ήρθε η ώρα να προσγειωθείς και να εκτιμήσεις όλα όσα σου έχει χαρίσει η ζωή. Μην περιμένεις να βρεις το καλύτερο γυμναστήριο και την σούπερ διατροφή έτοιμη, για να πάρεις απόφαση να ασχοληθείς λίγο με εσένα. Σκέψου θετικά τις διαθέσιμες επιλογές και επίλεξε την καταλληλότερη. Το κλειδί άλλωστε για να φέρεις το σώμα σου εκεί που πραγματικά θες είναι η επιμονή. Με πειθαρχία, θετική σκέψη και συνεχή προσπάθεια θα τα καταφέρεις.Αν στην πρώτη δυσκολία είτε πρόκειται για φόρτο εργασίας είτε για έλλειψη χρόνου λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, παραιτείσαι δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξεις την εικόνα σου. Δικαιολογίες πάντα θα υπάρχουν. 

Η επιμονή και η σταθερότητα στα θέλω σου, θα σε οδηγήσουν ακριβώς εκεί που θες και η ευγνωμοσύνη είναι ένας πολύ καλός σύμμαχος για να αλλάξεις στάση ζωής και να βοηθηθείς σε όλα τα επίπεδα.

Ξεκίνα γράφοντας σε ένα χαρτί πριν κοιμηθείς ή μόλις ξυπνήσεις πέντε λόγους για τους οποίους αισθάνεσαι ευγνώμων. Θα δεις ότι στα επόμενα δέκα λεπτά, ήδη θα αισθάνεσαι καλύτερα. Μπορείς να επαναλάβεις την ίδια διαδικασία μέσα στη μέρα, σε ώρες δύσκολες ή στιγμές απογοήτευσης, αδυναμίας και άγχους. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Εξάσκηση χρειάζεται αρχικά και στη συνέχεια το μυαλό αυτόματα θυμάται αυτά που πρέπει και ο διακόπτης αλλάζει.