Περπατήστε σωστά!

To περπάτημα είναι μια πολύ καλή και ευχάριστη άσκηση. Ειδικά να δεν υπάρχει χρόνος για γυμναστήριο ή για κάποιο άθλημα, αποτελεί την ιδανική λύση αρκεί να γίνεται σωστά! Διώχνει την ένταση, το άγχος, την αϋπνία και βοηθάει στην διατήρηση του σωματικού βάρους βελτιώνοντας συγχρόνως και τη φυσική κατάσταση. Παρακινήστε τους κοντινούς σας ανθρώπους να σας ακολουθήσουν. Μάθετε πώς να μετατρέψετε το περπάτημα σε μια ακόμη πιο ευχάριστη δραστηριότητα!

Να φοράτε πάντα τα κατάλληλα παπούτσια
Το περπάτημα απαιτεί αθλητικά, ευρύχωρα, άνετα και με γερό πάτημα παπούτσια.

Να περπατάτε ελεύθερα χωρίς πιέσεις και σφίξιμο
Βρείτε τον ρυθμό σας, αφήστε τα χέρια σας ελεύθερα, κινείστε τα από τους ώμους και αφήστε τα να κρέμονται και να ακολουθούν τα βήματα σας.

Βάλτε στόχο τον χρόνο που θέλετε να περπατήσετε

Ξεχάστε τις έννοιες και απολαύστε τη βόλτα σας με χαμόγελο!
Κρατήστε το κεφάλι ψηλά και βρείτε την κατάλληλη αναπνοή ώστε να φτάνει αρκετό οξυγόνο βαθιά στους πνεύμονες. Εκπνεύστε αργά και διατηρήστε τον ρυθμό σας. Μόλις αισθανθείτε ότι κουράζεστε,χαλαρώστε τα γόνατα τινάζοντας τα πόδια. Στη συνέχεια περπατήστε ανάποδα για να ενεργοποιήσετε και τους υπόλοιπους μύες. Δοκιμάστε να περπατήσετε και πλάγια, δεξιά και αριστερά, σταυρώστε τα πόδια σε περπάτημα λοξό κάνοντας χιαστί.

Μην περπατάτε με κακή διάθεση
Ακόμα όμως και αν ξεκινήσετε ψυχολογικά πεσμένοι θα παρατηρήστε ότι μετά από λίγα μόλις λεπτά, η διάθεση σας θα αλλάξει μαγικά.