Πώς να καταλάβετε αν έχετε εθιστεί στο διαδίκτυο ;

Ο εθισμός στο διαδίκτυο εκδηλώνεται με πολλά συμπτώματα που διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Σχετίζονται κυρίως με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του καθενός. Αν διαπιστώσετε ότι παρουσίαζετε κάποια από τα παρακάτω σημάδια τότε μάλλον η χρήση που κάνετε έχει φτάσει στο επίπεδο να χρακτηρίζεται ως προβληματική.

Καταναλώνετε πάρα πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, σε σημείο που δεν σας μένει χρόνος για τίποτα άλλο. Ενοχλείστε όταν κάποιος σας διακόπτει και χάνετε εντελώς την αίσθηση του χρόνου.

Θυσιάζετε χρόνο από τους φίλους και την οικογένεια σας και ικανοποιείστε μόνο από την ενασχόληση σας με το διαδίκτυο.

Δεν αποδίδετε στη δουλειά σας γιατί όλη σας η προσοχή είναι στο διαδίκτυο και στο πως θα βρείτε τον τρόπο και τον χρόνο για να ξαναμπείτε.

Προκειμένου να μην χαρακτηριστείτε ή να μην σχολιαστείτε για τον εθισμό σας, δε διστάζετε να λέτε ψέματα στους γύρω σας, σχετικά με τις ώρες που αφιερώνετε.

Αισθάνεστε ότι το διαδίκτυο καλύπτει τα κενά που μπορεί να έχετε σε διάφορους τομείς της ζωής σας, με αποτέλεσμα ο εθισμός σας να σας δημιουργεί ένα τεράστιο αίσθημα ευφορίας.

Σωματικός πόνος, μούδιασμα στα χέρια, ξηροφθαλμία, πόνος στη σπονδυλική στήλη, στον αυχένα, κεφαλαλγίες, διαταραχές στον ύπνο, απότομη απώλεια ή αύξηση βάρους.