Πως αντιμετωπίζεται η μοναξιά;

Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή, που για κάποιους -διαφορετικούς για τον καθένα- λόγους, μας κυριεύει το συναίσθημα της μοναξιάς. Ο κάθε άνθρωπος βιώνει τη μοναξιά του διαφορετικά. Άλλοι την απολαμβάνουν και μαθαίνουν να κάνουν καλή παρέα μαζί της και άλλοι την απεχθάνονται. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία πρέπει να προσέξετε γιατί η γραμμή που χωρίζει τη μοναξιά από την κατάθλιψη είναι λεπτή.

Προσπαθήστε να μη μένετε πολλές ώρες μέσα στο σπίτι.
Ασχοληθείτε με τις αγαπημένες σας δραστηριότητες ή ξεκινήστε κάποια καινούρια που σας έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Μια βόλτα στην παραλία παρέα με ένα βιβλίο ή σε κάποια καφετέρια αποτελεί επίσης μια εύκολη λύση και ένα καλό πρώτο βήμα.

Ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό.
Οικολογία, φιλοζωικές οργανώσεις, βοήθεια κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, είναι μορφές εθελοντισμού που θα σας βοηθήσουν να ενταχθείτε ομάλα σε μια κοινωνική ομάδα, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα και το αίσθημα της αλληλεγγύης.

Επενδύστε στη φιλία.
Eπιλέξτε μέσα από τις καινούριες σας δραστηριότητες, ανθρώπους που σας ταιριάζουν και αφιερώστε χρόνο για να γνωριστείτε καλύτερα. Μη διστάσετε να μοιραστείτε μαζί τους προβληματισμούς, απόψεις, πληροφορίες για τη ζωή σας. Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να χτίσετε μια δυνατή σχέση, μια πραγματική φιλία.

Να είστε πάντα αισιόδοξοι και θετικοί.
Εσείς επιλέγετε τον τρόπο που θέλετε να ζείτε τη ζωή σας. Εσείς επιλέγετε αν επιθυμείτε να ζείτε με χαμόγελο ή με μιζέρια. Αλλάξτε τη διάθεση σας επιλέγοντας χαρούμενη μουσική, ευχάριστες ταινίες, γελαστούς ανθρώπους.